Șofer condamnat pentru șase infracțiuni după ce a furat două mașini. Cum a reușit

0
Publicat:

Un bărbat din Cugir, județul Alba, a reușit „performanța” să fie condamnat în același dosar pentru un număr de șase infracțiuni.

Șoferul a furat două mașini și le-a condus noaptea FOTO Adevărul
Șoferul a furat două mașini și le-a condus noaptea FOTO Adevărul

Pavel T. a furat în două rânduri mașini cu scopul de a se deplasa pe drumurile publice, într-unul din cazuri acesta sustrăgând și o baterie de la un alt autovehicul.

A condus mașinile fără permis de conducere, o dată fiind și sub influența băuturilor alcoolice. Faptele acestuia au avut loc noaptea, în 17 iunie 2021, respectiv 21 decembrie 2021.

În noaptea de 17 iunie 2021, orele 1.00 , bărbatul a sustras un autoturism Dacia de la firma la care lucra, pe care l-a condus pe un drum public fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost oprit de un echipaj de poliție care a constatat că nu avea permis și era sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 1,72 grame g/% alcool pur în sânge.

A condus o mașină sub influența forței gravitației

În noaptea de 31 decembrie 2020/ 1 ianuarie 2021, Pavel T. a furat o mașină parcată pe o stradă din comuna Sântimbru. Pentru că mașina nu pornea, a împins-o pe drumul public aproximativ un kilometru, până în dreptul pasajului de trecere la nivel cu calea ferată, iar pe o porţiune de drum înclinată s-a urcat în autoturismul care rula singur sub influenţa forţei gravitaţiei.

„Întrucât nu a reuşit să pornească motorul autoturismului, în jurul orelor 3.00, inculpatul a pătruns în grădina imobilului nr. 61, iar de la combina agricolă a acestuia, a sustras o baterie în valoare de 500 lei, pe care a transportat-o până la autoturism, unde a încercat fără succes să pornească motorul. Ulterior a plecat lăsând autoturismul şi bateria pe drumul public în dreptul pasajului de cale ferată din Sântimbru, loc în care au fost descoperite de organele de poliţie în dimineaţa zilei de 1 ianurie 2021”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, din 11 august 2022.

Amprente pe mașină și imagini de pe camerele de supraveghere

Polițiștii au descoperit amprente ale bărbatului pe mașina furată și au probat faptele și cu ajutorul imaginilor de la camerele de supraveghere ale Primăriei Sântimbru. Acesta a recunoscut faptele, dar nu a scăpat de închisoare în regim de detenție.

„Deşi inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor în cursul judecăţii acesta nu s-a prezentat în faţa instanţei decât cu mandat de aducere, iar după ce s-a amânat judecarea cauzei în vederea angajării unui apărător ales, nu s-a mai prezentat la niciun termen de judecată. Stabilirea unei pedepse cu închisoarea a cărei executare să se realizeze în regim de detenție este singura modalitate care ar asigura atingerea scopului sancționator al pedepsei”, se mai susține în documentul citat.

În final, a fost condamnat la doi ani și 10 luni de închisoare în regim de detenție. Bărbatul a contestat, totuși, hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, dosarul urmând să ajungă la Curtea de Apel.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite