Opt percheziții în județul Prahova la persoane care cultivau şi vindeau canabis

0
Publicat:

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti - Serviciul Antidrog împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti au efectuat opt percheziţii domiciliare, în judeţul Prahova, la persoane care cultivau şi vindeau canabis, informează, miercuri, IPJ Prahova.

Canabis - foto DIICOR
Canabis - foto DIICOR

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept. Percheziţiile au avut loc marţi şi au fost puse în executare şapte mandate de aducere.

"În cauză, s-a reţinut că, în perioada august 2022 până în prezent, bănuiţii ar fi cultivat şi comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) şi ar fi deţinut droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept (canabis), în peste 600 de acte materiale", precizează IPJ Prahova, citat de Agerpres.

După recoltare, drogurile ar fi fost comercializate către consumatori din judeţul Prahova.

"În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate 700 de grame de canabis, 2 culturi outdoor cu 86 de plante de canabis (cu dimensiuni între 10 şi 100 cm), 125 de seminţe de canabis, 6.700 de lei, 6 telefoane mobile, 4 cântare, 5 grindere şi 2 pistoale neletale supuse autorizării", mai anunţă IPJ Prahova.

Conform sursei citate, miercuri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă a celor şapte bănuiţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite