Intervenție dificilă pentru salvarea unui cățel căzut într-o canalizare din Mizil VIDEO

0
Publicat:

Salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Mizil au câștigat duminică un prieten pentru o viață: un cățel pe care l-au scos cu greu din canalul în care căzuse.

Pompierii s-au mobilizat după ce un apel 112 a anunțat că un cățel a căzut într-o canalizare din orașul Mizil.

Pentru noi, orice viață contează! (...) Odată ajunși la locul intervenției, colegii noștri au constatat că este vorba despre un ghemotoc de cățel, speriat și înfrigurat, care tremura și plângea, cerând cu disperare să fie salvat”, scrie pe pagina de Facebook a ISU Prahova.

Intervenția a fost una dificilă, dar s-a încheiat cu succes.

Animalul a fost salvat. FOTO ISU Prahova
Animalul a fost salvat. FOTO ISU Prahova

Parcă se citește în ochișorii lui recunoștința pentru salvatorii care i-au oferit o șansă la viață. Acum este îngrijit, uscat și hrănit. Pe lângă acestea, a primit și un nume emblematic: Turap (după denumirea țevii de refulare din dotarea pompierilor)”, mai notează ISU Prahova.

Salvatorii care au acționat pentru salvarea cățelului au primit felicitări: „Empatia și dragostea pe care le-ați manifestat astăzi sunt un exemplu pentru noi toți!”.

Un pui de câine a fost salvat, miercuri, 1 iunie, de pompieri din subsolul unui bloc din Bârlad. Animalul a fost văzut de un locatar care a alertat autorităţile.

Anul trecut, un câine care traversa lacul Insulei de Agrement din Bacău pe gheaţă a fost salvat de pompieri chiar înainte să se înece. Gheaţa s-a rupt sub greutatea animalului, iar acesta nu a mai reuşit să iasă la mal.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite