Percheziții la firma care se ocupă cu autoturimele parcate neregulamentar în Ploiești. Acuzații de luare de mită

0
Publicat:

Percheziţii la sediul unei societăți a Consiliului Local Ploiești care se ocupă de administrarea domeniului public şi a parcărilor. Mai mulţi angajaţi sunt suspectaţi de luare de mită, după ce ar fi primit bani pentru deblocarea maşinilor staţionate neregulamentar.

Percheziții la SGU Ploiești Foto: Poliția Română
Percheziții la SGU Ploiești Foto: Poliția Română

Polițiștii prahoveni au desfășurat marți, 13 iunie, mai multe percheziții pe raza județului în două cauze penale diferite. Mai multe persoane sunt bănuite de luare de mită, de contrabandă și comercializare fără drept de produse fitosanitare.

Au avut loc percheziții la SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti SRL, firmă a Consiliului Local care se ocupă de administrarea domeniului public şi a parcărilor, dar și la mai mulţi angajaţi ai societăţii. Aceștia sunt suspectați că ar fi primit bani pentru a nu lua măsurile legale în cazul maşinilor staţionate neregulamentar. În total, 16 persoane vor fi conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova efectuează 5 percheziții domiciliare, la sediul unui operator economic, dar și la locuințele unor persoane bănuite că, în perioada martie - mai 2023, ar fi pretins și primit sume de bani, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în privința luării măsurilor legale aplicabile în cazul staționării neregulamentare a autovehiculelor”, informează IPJ Prahova.

Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu erbicide

De asemenea, au fost efectuate percheziții, marți dimineața, la o firmă și la domiciliile unei persoane care ar fi comercializat, fără acte, erbicid adus ilegal în țară.

Contrabandă cu erbicide: Foto: Poliția Română
Contrabandă cu erbicide: Foto: Poliția Română

„Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează 4 percheziții domiciliare, la sediul unui agent economic și la domiciliile unei persoane bănuite de faptul că, în perioada mai - iunie 2023, ar fi comercializat, fără a fi autorizat, ierbicid de diferite categorii, achiziționat din Bulgaria și introdus în țară fără respectarea prevederilor legale”, informează IPJ Prahova.

În această cauză penală, o persoană va fi condusă la sediul unității de poliție pentru audiere.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite