OMV Petrom, obligată să plătească daune morale părinţilor unui copil omorât de gazele de sondă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea OMV Petrom S.A. a fost găsită vinovată pentru ucidere din culpă în cazul morţii unui copil în vârstă de nouă ani intoxicat cu gaze de sondă. Decizia aparţine Judecătoriei Ploieşti care a hotărât, marţi, să condamnde OMV la plata unei amenzi penale şi a unor daune morale către famila victimei.

Potrivit soluţiei judecătorilor ploieşteni, OMV a fost sancţionată cu amendă penală în valoare de 380.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

În plus, societatea a fost condamnată să plătească daune morale părinţilor şi fraţilor victimei în valoare de 135.000 de euro. Aceştia din urmă au cerut iniţial daune de un miliard de euro, pentru ca în final să solicite daune în valoare de nouă milioane de euro.

În data de 28 februarie s-au împlinit patru ani de când Marian Furcelea, băiatul de nouă ani din comuna Ariceştii Rahtivani, a fost găsit mort lângă o sondă care nu era protejată de un gard.

Medicii legişti au stabilit că moartea copilului a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii acute survenite în cursul unei intoxicaţii acute, accidentale, cu gaze de sondă, rezultate în atmosferă prin derivaţia din coloana de exploatare a sondei Ariceştii Rahtivani

În ziua în care s-a produs tragedia, Marian tocmai ce se întorcea de la şcoală. Trecuse pe la mama lui care lucra ca ajutor la o familie din sat. Femeia îşi chemase fiul să-I dea o pereche de bocanci pe care o primise cadou de la cei pentru care lucra. Fericit, Marian n-a mai avut răbdare să ajungă acasă pentru a-şi proba bocanii, aşa că s-a oprit pe un deal, chiar lângă o sondă, să vadă dacă I se potrivesc încălţările. Nu se ştie cât a zăbovit acolo, însă copilul a fost găsit mort câteva ore mai târziu, după ce părinţii au alertat Poliţia pentru că nu ajunsese acasă nici când s-a lăsat întunericul. Băiatul avea nouă ani când a murit şi era cel mai mic copil din familie care mai are încă cinci copii.

Ancheta în cauză a o fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar societatea OMV Petrom a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă în mai 2016. Dosarul s-a judecat pe fond la Judecătoria Ploieşti. Sentinţa dată, marţi, 6 martie, nu este definitivă.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite