Poluare OMV Petrom: ţiţeiul a acoperit curtea şi livada unei familii. Ce măsuri au luat autorităţile de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poluare cu ţiţei ca urmare a fisurării une conducte ce s-a fisura şi anul trecut, conductă pentru care compania OMV Petrom a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 50.000 de lei.

O altă poluare cu ţiţei a avut loc în comuna bihoreană Suplacu de Barcău, aceeaşi familie fiind afectată de o nouă fisurare a conductei care s-a spart şi anul trecut, pentru care compania OMV Petrom a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 50.000 de lei.

Evenimentul a fost raportat în urma unei spărturi accidentale pe traseul unei conducte de ţiţei de la un parc de sonde la depozitul de ţiţei. Aceasta a avut loc în interiorul unei proprietăţi private, fiind afectată de revărsarea de ţiţei o suprafaţă de circa 150 de metri pătraţi.


Operatorul a intervenit de urgenţă prin oprirea pompării ţiţeiului pe respectiva conductă.

image

O echipă de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul judeţean Bihor s-a deplasat la faţa locului pentru constatarea prejudiciului asupra mediului, identificarea operatorului şi a măsurilor demarate de poluator privind extinderea şi agravarea prejudiciului adus mediului, dispunând şi o serie de măsuri.

image

Comisarii de mediu au dispus măsuri privind asigurarea accesului pe proprietatea privată pentru ecologizarea terenului începând cu 27 februarie, etanşarea conductei, ecologizarea terenului până pe 2 martie, precum şi notificarea instituţiilor de mediu privind cantitatea de sol contaminat şi modul de realizare a măsurilor impuse.

Evenimentul a avut loc la mai puţin de două luni după ce compania OMV Petrom a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 lei pentru o poluare raportată cu mare întârziere - pe 5 ianuarie, survenită în penultima zi a anului 2017 şi care a afectat proprietatea aceleaşi familii din Suplacu de Barcău.

De data aceasta reprezentanţii companiei au raportat poluarea în aceeaşi zi în care a avut loc.
 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite