O viitoare poliţistă face Şcoala de Poliţie cu copilul în braţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emi Florescu, mascota Şcolii de Agenţi de Poliţie de la Câmpina    FOTO:Diana Frîncu
Emi Florescu, mascota Şcolii de Agenţi de Poliţie de la Câmpina    FOTO:Diana Frîncu

O poliţistă din Piteşti a devenit de câteva zile vedeta Ministerului de Interne datorită băieţelului ei, Emi, în vârstă de un an, de care nu se desparte nici la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr“ din Câmpina, unde urmează cursurile de iniţiere.

Tânăra mergea la ore, iar în timpul pauzelor fugea la poarta şcolii, unde era aşteptată de soţul său şi de Emi, băieţelul celor doi. Aici, într-o maşină parcată mai ferit, Diana îşi alăpta copilul.  Făcea acest lucru de mai multe ori pe zi, până în momentul în care a fost vzută de comandant.

Impresionat de povestea elevei, Vasile Tache, comandantul unităţii, a decis să le ofere o mână de ajutor celor doi părinţi şi le-a permis să rămână împreună, într-una dintre camerele de cămin ale şcolii, până la finalizarea cursurilor.

Soţul poliţist, la scutece

Diana Florescu (30 de ani), din Piteşti, este absolventă a Facultăţii de Litere şi ar fi vrut să urmeze o carieră didactică. L-a cunoscut însă pe Alin, cel care avea să-i devină soţ. Ulterior cei doi s-au căsătorit şi s-au mutat în Covasna, asta pentru că tânărul, proaspăt absolvent al Academiei de Poliţie, acolo a fost repartizat, la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

De anul trecut Alin, este în concediu de creştere a copilului şi asta pentru a-I putea oferi soţiei sale să-şi îndeplinească şi ea visul, acela de a deveni poliţist. „I-am explicat că din interior lucrurile nu sunt chiar atât de roz cum par din afară, dar, pentru că ea şi-a dorit să urmeze această carieră, acum nu pot să mă bucur decât că a luat decizia în cunoştinţă de cauză. De când ea a început cursurile, eu am rămas cu Emi, am învăţat să schimb scutece şi mi-am dat seama că nu este chiar atât de complicat“, spune Alin Florescu.

Cursurile de iniţiere în cariera de poliţist au început în luna ianuarie a acestui an, după ce Diana a fost admisă la examenul pentru angajare din sursă extrernă organizat de IGPR la sfârşitul anului trecut. Alin a venit cu soţia lui la Câmpina, unde a închiriat o garsonieră în oraş, tocmai pentru ca băieţelul lor să nu simtă prea mult lipsa mamei, care nu putea părăsi unitatea decât în weekend.

„Am remarcat ambiţia celor doi părinţi, poliţişti amândoi, pentru că fac eforturi deosebite ca să termine acest curs de iniţiere şi, în paralel cu şcoala, îşi cresc şi copilul. M-am bucurat că am putut să le ofer condiţii bune în special pentru copil. El s-a acomodat la noi chiar mai bine decât părinţii săi şi a devenit în scurt timp mascota şcolii. Mi-aş dori ca atunci când va creşte să devină şi el poliţist“, spune Vasile Tache, comandantul Şcolii de Poliţie.

De când se află alături de sutele de poliţişti care se pregătesc acum la Câmpina, Emi a urmărit antrenamentele acestora, iar în timp ce ei învăţau pasul de defilare pe terenul de sport, băieţelul a făcut şi el primii paşi pe aleile şcolii. Diana Florescu va rămâne la cursuri trei luni, pentru ca apoi să se întoarcă în postul repartizat pentru ea, la Sfântul Gheorghe, la Serviciul de Ordine Publică.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite