O iapă lăuză, lăsată în agonie pe un câmp din Prahova. Mânzul a păzit-o VIDEO

0
Publicat:

O iapă loială, care a servit familia sa de-a lungul anilor, a fost lăsată în voia sorții pe un teren din Prahova. Epuizată după ce a dat naștere unui mânz, iapa nu a mai reușit să se ridice.

Animale abandonate pe câmp. FOTO observatorulph.ro
Animale abandonate pe câmp. FOTO observatorulph.ro

O iapă și un mânz, de aproape o săptămână, se aflau în agonie pe marginea drumului spre Buștenari din comuna Cocorăștii Mislii.

Deși i-au oferit hrană și apă, proprietarii au permis ca animalul să rămână nemișcat pe câmp pentru zile întregi. Medicii veterinari susțin că iapa ar fi pierit dacă un trecător cu inimă bună nu ar fi apelat la numărul de urgență 112. În cele din urmă, caii au fost luați în grijă din familia respectivă, cu consimțământul proprietarilor.

Iapa, care face parte din familia respectivă de zece ani și care tocmai a devenit mamă, a ajuns într-o stare de epuizare extremă. Observând aceasta, proprietarii au solicitat ajutorul unui veterinar, însă și-au dat seama că nu vor fi în stare să suporte costurile tratamentului.

Poliția Animalelor și reprezentanții DSVSA s-au deplasat la fața locului, iar din verificările efectuate a rezultat faptul că „cele două cabaline nu ar fi abandonate, ci lăsate la pășunat”.

Din verificările efectuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Prahova, împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar- Veterinare Prahova, a rezultat faptul că cele două cabaline nu ar fi fost abandonate, ci lăsate la pășunat. De asemenea, a mai reieșit faptul că femela ar fi avut o hipocalcemie din cauza fătării, în timp ce se afla la păscut, astfel, nemaiputând fi transportată înapoi la locuința proprietarului. Totodată, în această perioadă, proprietarul cabalinei i-a asigurat acesteia îngrijirea și hrana necesară, fiind sub observația și tratamentul unui medic veterinar”, a precizat Inspectoratul de Poliție al Județului Prahova.

Cele două cabaline au fost preluate de reprezentanții unei asociații de protecție a animalelor, proprietarul acestora fiind de acord cu această măsură.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite