Mărturia unui bărbat din Slănic, întors acasă după surparea străzii: „Până acum două zile ușa stătea deschisă”

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Slănic Prahova, a descris experiența sa după surparea dramatică a străzii „23 August” din 25 aprilie 2024.

Prabusire de teren Slanic Prahova. FOTO Facebook Institutia Prefectului Prahova
Prabusire de teren Slanic Prahova. FOTO Facebook Institutia Prefectului Prahova

El a fost evacuat alături de soția sa și de ceilalți vecini din zonă, dar s-a putut întoarce acasă o săptămână mai târziu, după ce specialiștii au declarat clădirile din zonă sigure.

Totuși, Manta a observat o schimbare semnificativă în apartamentul său: ușile nu mai stau deschise.

Această problemă, alături de teama persistentă de noi alunecări de teren, creează o stare de incertitudine și îngrijorare pentru bărbat și ceilalți vecini.

Surparea de la Slănic a dus la evacuare a zeci de familii. FOTO Nicolae Manta / Facbook
Surparea de la Slănic a dus la evacuare a zeci de familii. FOTO Nicolae Manta / Facbook

Până acum două zile ușa stătea deschisă, acum trebuie să așez o carte jos. O avea vreo vină vecina groapă? Haideți, persoane importante care ne spuneți să stăm liniștiți în casele noastre, ce spuneți?”, a transmis Nicolae Manta pe pagina sa de Facebook.

Vă reamintim, pe 25 aprilie, strada 23 August din localitate s-a prăbușit, la primele ore ale dimineții. Specialiștii în domeniu au făcut ample cercetări și au concluzionat faptul că surparea s-a produs din cauza acumulării apei sub carosabil.

Pentru rezolvarea situației de la Slănic, guvernul a alocat în regim de urgență 12 milioane de lei.

Craterul format pe strada 23 August din localitatea Slănic, foto arhivă
Craterul format pe strada 23 August din localitatea Slănic, foto arhivă

Deși guvernul a alocat 12 milioane de lei pentru a remedia situația.

La dat ad e14 mai 2024,  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova  anunţat că localnicii afectați de surpare pot reveni acasă

„Surparea nu a prezentat extinderi sau modificări substanţiale. La începutul săptămânii viitoare se vor finaliza rapoartele experţilor şi specialiştilor, iar în funcţie de acestea, preşedintele CJSU, prefectul judeţului, va convoca Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unor măsuri în concordanţă cu respectivele rapoarte”, preciza Prefectura Prahova.

Potrivit hotărârii de luni a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova (CJSU PH), zona afectată de surparea terenului din Slănic este considerată sigură, astfel că cei aproximativ 60 de locatari și agenți economici se pot întoarce acasă şi îşi pot relua activitățile lor curente.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite