Surparea de la Slănic, reparată cu fonduri de la Guvern. Cât se alocă pentru stabilizarea solului

0
Publicat:

Zeci de localnici din Slănic au fost nevoiți să petrească Paștele la rude și prieteni, din cauza surpării unei străzi, care a pus în pericol mai multe blocuri și o grădiniță.

Prabusire de teren Slanic. FOTO Facebook Institutia Prefectului Prahova
Prabusire de teren Slanic. FOTO Facebook Institutia Prefectului Prahova

Autoritățile locale și geologi au încercat să își dea cu presupusul, dar până acum nu a fost descoperită cauza exactă care a dus la această surpare.

Tocmai pentru a stabiliza terenul și pentru investigații amănunțite, Guvernul României anunță că va aloca fonduri în regim de urgenţă pentru continuarea lucrărilor.

Premierul Ciolacu a precizat că este o problemă de siguranţă a locuitorilor oraşului Slănic din Prahova, așa că Guvernul va acorda aproximativ 12 milioane de lei.

O decizie importantă este legată de alocarea unor fonduri în regim de urgenţă pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a solului de la Slănic Prahova”, a anunţat premierul în şedinţa de Guvern, citat de news.ro.

Autorităţile din judeţul Prahova au început foraje în zona străzii 23 August, care s-a surpat în urmă cu aproape două săptămâni.

Trebuie să rezolvăm acea situaţie de criză acolo unde strada s-a surpat, este o problemă de siguranţă a locuitorilor oraşului. Şi vom aloca suma solicitată, circa 12 milioane de lei şi sper ca lucrurile să reintre cât de curând în normal”, a spus şeful Executivului.

În funcţie de concluziile specialiştilor în geologie, autorităţile vor lua decizii cu privire la persoanele care au fost evacuate din blocurile situate în acea zonă.

O porţiune din strada 23 August s-a surpat, în zonă producându-se un crater cu adâncimea de doi metri, care a doua zi s-a adâncit cu încă 20 de centimetri. Iniţial, 42 de persoane, locatari ai unor blocuri din zonă, au fost evacuaţi, ulterior fiind luată decizia evacuării altor 16 persoane.

Craterul a fost astupat, în urma unei intervenţii de urgenţă, urmând ca soluţia finală pentru stabilizarea solului să fie găsită şi implementată.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite