Prefectura Prahova, despre surparea de la Slănic: nu a prezentat extinderi sau modificări substanţiale

0
Publicat:

Prefectura Prahova a anunţat, după trei zile de cercetări și foraje, că surparea care s-a produs pe strada „23 August” din localitatea Slănic nu s-a extins, iar zona dă semne de stabilizare.

Surparea de la Slănic. FOTO Prefectura Prahova
Surparea de la Slănic. FOTO Prefectura Prahova

Potrivit sursei citate, la faţa locului încă se efectuează măsurători şi expertize de către specialiști în geotehnică și inginerie civilă, pentru a evalua stabilitatea terenului afectat. Se folosesc tehnologii avansate pentru a monitoriza mișcările terenului și pentru a asigura că nu există riscuri suplimentare, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare.

„Surparea nu a prezentat extinderi sau modificări substanţiale. La începutul săptămânii viitoare se vor finaliza rapoartele experţilor şi specialiştilor, iar în funcţie de acestea, preşedintele CJSU, prefectul judeţului, va convoca Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unor măsuri în concordanţă cu respectivele rapoarte", precizează Prefectura Prahova.

Aproape 60 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor, după ce o porţiune a străzii 23 August din Slănic s-a surpat, formând un crater.

Surparea de la Slănic, reparată cu fonduri de la Guvern 

Zeci de localnici din Slănic au fost nevoiți să petrească Paștele la rude și prieteni, din cauza surpării unei străzi, care a pus în pericol mai multe blocuri și o grădiniță.

Autoritățile locale și geologi au încercat să își dea cu presupusul, dar până acum nu a fost descoperită cauza exactă care a dus la această surpare.

Tocmai pentru a stabiliza terenul și pentru investigații amănunțite, Guvernul României anunță că va aloca fonduri în regim de urgenţă pentru continuarea lucrărilor.

Premierul Ciolacu a precizat că este o problemă de siguranţă a locuitorilor oraşului Slănic din Prahova, așa că Guvernul va acorda aproximativ 12 milioane de lei.

O decizie importantă este legată de alocarea unor fonduri în regim de urgenţă pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a solului de la Slănic Prahova”, a anunţat premierul în şedinţa de Guvern, citat de news.ro.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite