Persoanele evacuate după surparea unei porţiuni de stradă în Slănic pot reveni acasă

0
Publicat:

După ce pe strada  23 August din oraşul prahovean Slănic o bucată din carosabil s-a surpat, mai multe persoane din zona respectivă au fost evacuate. Luni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova  anunţat că acestea pot reveni acasă, informează Agerpres.

Craterul format pe strada 23 August din localitatea Slănic, foto arhivă
Craterul format pe strada 23 August din localitatea Slănic, foto arhivă

Anunţul vine după ce Prefectura Prahova informase că în urma analizelor s-a constatat că surparea care s-a produs pe strada 23 August din localitatea Slănic nu s-a extins, iar zona dă semne de stabilizare.

„Surparea nu a prezentat extinderi sau modificări substanţiale. La începutul săptămânii viitoare se vor finaliza rapoartele experţilor şi specialiştilor, iar în funcţie de acestea, preşedintele CJSU, prefectul judeţului, va convoca Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unor măsuri în concordanţă cu respectivele rapoarte”, preciza Prefectura Prahova.

Potrivit hotărârii de luni a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova (CJSU PH), zona afectată de surparea terenului din Slănic este considerată sigură, astfel că cei aproximativ 60 de locatari și agenți economici se pot întoarce acasă şi îşi pot relua activitățile lor curente.

Aria de protecție a fost redusă, iar restricțiile au fost revizuite, ca urmare a faptului că surparea nu s-a extins şi a fost exclus riscul de noi efecte negative. Autoritățile continuă, însă, monitorizarea zonei, pentru a asigura siguranța comunității, au transmis reprezentanţii CJSU Prahova.

De asemenea, se va relua furnizarea în regim normal a utilităţilor în zonă, dar se menţine în continuare interdicţia accesului pietonal şi auto pe zona afectată, până la aplicarea soluţiilor de stabilizare. Astfel, autorităţile locale vor lua măsuri pentru delimitarea zonei de interdicţie, mai arată CJSU.

Institutul Geologic al României a făcut, începând de miercuri, 8 mai , foraje în zona afectată din Slănic, judeţul Prahova, dar cauza care a dus la apariţia craterului de  apoximativ 2 metri adâncime, după cum spune raportul CJSU Prahova, precum și la apariția unor fisuri la nivelul terenului din apropierea construcțiilor nu a fost identificată.

De asemenea, în urma ploilor torenţiale din perioada Paștelui au provocat din nou panică în localitatea Slănic din Prahova, unde strada Baia Verde prezintă fisuri și cratere semnificative în carosabil, punând în pericol clădirile și locuitorii din zonă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite