Mama gemenilor care au căzut de la etajul 10, închisoare cu executare: femeia făcea live pe Facebook

0
Publicat:

Femeia din Ploiești a fost găsită joi vinovată pentru ucidere din culpă. Iniţial, instanţa de fond a condamnat-o pe tânără şi a dispus suspendarea executării pedepsei, însă procurorii au atacat sentinţa cu apel, relatează click.ro

Mama gemenilor va merge la închisoare FOTO Facebook Dea Shai Atst
Mama gemenilor va merge la închisoare FOTO Facebook Dea Shai Atst

Nenorocirea s-a petrecut în august 2021, când, lăsaţi nesupravegheaţi, copiii au căzut de la etajul 10. Mama gemenilor a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Ploiești. Anchetatorii au stabilit că femeia și-a neglijat copiii fiind ocupată să facă live pe facebook. Inițial, ea a primit o condamnare cu suspendare.

Decizia Curții de Apel Ploiești 

Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, împotriva sentinţei penale nr. 1623 din data de 29 septembrie 2022 pronunţate de Judecătoria Ploieşti privind pe intimata-inculpată Vizu Andreea-Violeta, pe care o desfiinţează în parte, şi în rejudecare. 

Înlătură din sentinţă dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi dispune executarea pedepsei de 3 ani închisoare în regim de detenţie”, se arată în decizia pronunţată, joi, de Curtea de Apel Ploieşti și citată de news.ro.

Citește articolul integral pe click.ro

Gemenii în vârstă de doi ani și trei luni au murit după ce au căzut de la etajul zece al unui bloc din centrul municipiului Ploiești. Tragedia s-a întâmplat în seara zilei de 11 august 2021, în timp ce mama lor se afla în live pe Facebook, într-o cameră separată.

Cei doi gemeni, un băiat și o fetiță, au fost lăsați nesupravegheați în sufrageria apartamentului. Copiii au profitat de neatenția mamei, au urcat pe o masă aflată în dreptul geamului și au căzut în gol, unul după altul, fiind găsiți fără suflare pe trotuarul din dreptul blocului. Andreea Vizu nici măcar nu a știut că băiatul și fetița ei au murit. A fost anunțată de un echipaj de jandarmi, momentul fiind surprins în live-ul susținut de femeie pe Facebook.

Judecată pentru ucidere din culpă

Andreea Vizu a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, în aprilie 2022 și, după patru amânări, instanța penală a Judecătoriei Ploiești s-a pronunțat în cauză, apreciind că femeia este vinovată de ucidere din culpă.

La momentul tragediei, mama gemenilor a fost ţinta oprobriului public pentru că în preajma tragediei apare într-o transmisie live pe Facebook.

Femeia apare în transmisia live de 3 minute şi 30 secunde în timp ce stă pe canapea şi ascultă manele tare, răstindu-se la fiul cel mare, un băiat de 5 ani, să o lase în pace, apoi să-i aducă o ţigară. 

Pe fundal se aude vocea unui copilaş, care se întrece să-i aducă el acea ţigară. În casă mai este o femeie, strigată „Alina“. 

Înregistrarea se termină când se aude cineva bătând la uşă insistent, după zgomote puternice ale sirenelor de Ambulanţă. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite