Mama gemenilor morți după ce au căzut de la etaj, condamnată pentru ucidere din culpă

0
Publicat:

Andreea Vizu, mama gemenilor care au murit după ce au căzut de la etajul zece al unui bloc din Ploiești a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, printr-o decizie a Judecătiriei Ploiești. Tânăra a fost găsită vinovată pentru ucidere din culpă.

Mama gemenilor a fost condamnată pentru ucidere din culpă FOTO Facebook
Mama gemenilor a fost condamnată pentru ucidere din culpă FOTO Facebook

Judecătoria Ploiești s-a pronunțat, joi 29 septembrie 2022, în dosarul mamei gemenilor în vârstă de doi ani și trei luni, care au murit după ce au căzut de la etajul zece al unui bloc din centrul municipiului Ploiești. Tragedia s-a întâmplat în seara de 11 august 2021, în timp ce femeia se afla în live pe Facebook, într-o cameră separată.

Cei doi gemeni, un băiat și o fetiță, au fost lăsați nesupravegheați în sufrageria apartamentului. Copiii au profitat de neatenția mamei, au urcat pe o masă aflată în dreptul geamului și au căzut în gol, unul după altul, fiind găsiți fără suflare pe trotuarul din dreptul blocului. Andreea Vizu nici măcar nu a știut că băiatul și fetița ei au murit. A fost anunțată de un echipaj de jandarmi, momentul fiind surprins în live-ul susținut de femeie pe Facebook.

Andreea Vizu a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, în aprilie 2022 și, după patru amânări, instanța penală a Judecătoriei Ploiești s-a pronunțat în cauză, apreciind că femeia este vinovată de ucidere din culpă.

Condamnă pe inculpata VIZU ANDREEA VIOLETA, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, sub aspectul săvârşirii la data de 11.08.2021 a infracţiunii de „ucidere din culpă”. Interzice inculpatei cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorităţii de stat, părintești și de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilește un termen de supraveghere de 5 ani”, potrivit portalului instanțelor de judecată

Potrivit deciziei instanșei, condamnata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile în cadrul societăţii Servicii de gospodărire urbană Ploieşti S.R.L. sau în cadrul Administraţiei parcului memorial ,,Constantin Stere”, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă.

„Obligă inculpata la plata sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, potrivit portalului instanțelor de judecată

Sentința pronunțată de Judecătoria Ploiești nu este definitivă.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite