Laurenţiu Cazan, cel care a coordonat intervenţia violentă a jandarmilor la protestul Diasporei din 2018, numit şeful Jandarmeriei Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maior Laurenţiu Cazan - FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Maior Laurenţiu Cazan - FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Laurenţiu Cazan, coordonatorul intervenţiei violente a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august 2018, a fost numit inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.

”Laurenţiu Cazan a fost împuternicit (şef interimar – n.red.) pentru 6 luni în această funcţie de către inspectorul general al Jandarmeriei (Alin Mastan – n.red.). Ordinul a fost semnat pe 28 decembrie”, a declarat Sorin Despina pentru G4Media.ro.

Întrebat de reporterul G4Media.ro cum a fost numit Cazan, dat fiind că este urmărit penal în dosarul DIICOT, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a spus: ”Nu există nici un temei legal să nu fie numit. Acuzaţiile la adresa lui au fost clasate, şeful DIICOT a infirmat soluţia, iar ordonanţa de infirmare se judecă acum la Înalta Curte. Ca atare, el poate fi numit la conducerea unui inspectorat judeţean”.

Întrebat de reporterul G4Media.ro în ce mod va afecta imaginea Jandarmeriei şi încrederea populaţiei în această instituţie, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a spus: ”Nu am mandat să răspund la această întrebare”.

Imagine indisponibilă

Laurenţiu Cazan a fost anchetat de DIICOT în dosarul violenţelor jandarmilor la mitingul Diasporei, dar procurorul de caz, Doru Stoica, a clasat în 26 iunie 2020 acuzaţiile la adresa şefilor jandarmeriei. Pe 4 august, şefa DIICOT de la acel moment, Giorgiana Hosu, a anunţat că a infirmat clasarea unora dintre acuzaţiile împotriva şefilor Jandarmeriei din Dosarul 10 august.

Vă mai recomandăm:

FOTO Protest 10 august 2019. Peste 20.000 de persoane au cerut demisia Guvernului

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite