Jaf de un milion de euro în plină stradă, în Prahova. Tâlharii au fost prinși abia acum, după jumătate de an

0
Publicat:

Doi patroni, soț și soție, ai unei case de schimb valutar din municipiul Câmpina au fost atacați în plină stradă și jefuiți în septembrie anul trecut de aproape un milion de euro. Tâlharii au fost prinși abia acum, după o acțiune de amploare organizată joi în București, Prahova și Dâmbovița.

Sigla DIICOT foto INQUAM Photos Alexandru Busca jpg

Patru persoane au fost reținute după o serie de audieri care au avut loc, în noaptea de joi spre vineri la DIICOT Ploiești, notează ziare.ro. 

În cursul zilei de 04.05.2023, au fost puse în aplicare 47 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Prahova, Ilfov și Dâmbovița, peste 20 de persoane fiind conduse la audieri, la sediul DIICOT Ploiești.

Aceștia fac parte dintr-o grupare cunoscută din București, specializată în jafuri de acest gen, victimele vizate fiind afaceriști care nu lucrează neapărat cu bani curați.

Perchezițiile au avut loc în cartierul Giulești din Capitală, fiind găsite arme de foc și muniție, dar și importante sume de bani. Nu este clar la acest moment dacă în timpul jafului de la Câmpina a fost folosit și armament.  

Pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate două pistoale cu glonț, elemente de muniție de calibrul 9 și 7,63 mm, sume de bani, zeci de dispozitive electronice (telefoane mobile, tablete, laptopuri), două autoturisme, mai multe arme albe și obiecte tăietoare, diverse documente (contracte de vânzare-cumpărare, chitanțe, acte schimb valutar și transfer monetar).  

Potrivit autorităților patronii au fost atacați în timp ce se aflau în mașina parcată pe o stradă din municipiul Câmpina, în imediata apropiere a sediului Poliției Locale, a judecătoriei și parchetului din oraș. Victimele au fost bătute și lăsate aproape inconștiente, astfel că abia după câteva zeci de minute au putut să ceară ajutor poliției.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite