Un bărbat din Cluj a spart trei biserici într-o singură noapte. Câți bani a furat din cutia milei

0
Publicat:

Un bărbat din Cluj a spart trei biserici într-o singură noapte și a furat toți banii din cutia milei. A fost însă prins repede de polițiști, iar acum va răspunde pentru hoție.

Banii din cutia milei au fost ținta unui individ certat cu legea. FOTO Arhivă Adevărul
Banii din cutia milei au fost ținta unui individ certat cu legea. FOTO Arhivă Adevărul

Un tânăr din comuna Chiuiești (județul Cluj) s-a gândit cum ar putea face rost mai ușor de bani, iar concluzia lui a fost că cea mai simplă cale e să pună mâna pe banii adunați în cutia milei, în biserică. Doar că până la urmă nu s-a mulțumit să spargă o singură biserică, ci a mai furat din încă două.

Odată planul făcut, omul a trecut direct la fapte. Iar planul său a funcționat inițial fără cusur, însă a uitat un singur detaliu, esențial: să nu lase nicio urmă. Ori tocmai această greșeală a făcut ca în mai puțin de 24 de ore să treacă de la extaz la agonie, când s-a trezit cu polițiștii la ușă.

Individul a acționat în noaptea de 25 spre 26 aprilie, la adăpostul întunericului. Bărbatul a așteptat să se lase bezna și a acționat. Astfel, în dimineața zilei de miercuri, 26 aprilie, la primele ore, polițiștii au fost anunțați că o biserică ortodoxă din Dej a fost spartă, iar banii din cutia milei au dispărut. 

Ce s-a întâmplat

„În jurul orei 06.10, Poliția municipiului Dej a fost anunțat că, în noaptea 25 spre 26 aprilie, persoane necunoscute ar fi sustras sume de bani din cutia destinată colectării, aflată în interiorul unei Biserici Ortodoxe din municipiul Dej”, au informat reprezentanții Poliției Cluj.

Imediat, la nici două ore distanță, o altă persoană a anunțat alte două spargeri similare la două biserici din același oraș. 

Ulterior, în jurul orei 08.00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că în cursul aceleiași nopți, au fost sparte alte două lăcașe de cult situate în municipiului Dej, de unde ar fi sustras sume de bani", au mai informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. 

Conform calculelor făcute de polițiști, în total hoțul a furat 9.000 de lei din cele trei biserici.

De aici, lucrurile au evoluat rapid. În câteva ore, pe baza probelor strânse de polițiști, identitatea hoțului a fost aflată, iar oamenii legii l-au ridicat de acasă și l-au dus la secția de Poliție.

Astfel, activitățile investigativ-operative desfășurate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, împreună cu cei ai Secției 5 Poliție Rurală Dej, au condus la identificarea unui bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Chiuiești”, au precizat reprezentanții Poliției Cluj. 

Acum, hoțul va trebui să răspundă pentru faptele sale.

„La data de 26 aprilie, în baza probatoriului administrat, polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele acestuia, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a mai informat sursa citată. 

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite