Incendiul de pădure de pe munte, între Buşteni şi Sinaia, a fost stins | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu de pădure între Buşteni şi Sinaia
Incendiu de pădure între Buşteni şi Sinaia

Incendiul care a izbucnit, duminică după-amiază, în zona montană Piatra Arsă a fost lichidat după o intervenţie foarte dificilă care a durat mai multe ore, apa fiind transportată la locul evenimentului cu greutate.

UPDATE 18.48  Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 mp la vegetaţie uscată şi doborâturi.

Focul a fost lichidat, dar un echipaj rămâne la faţa locului pentru supravegherea zonei.

Pentru stingerea incendiului au intervenit zeci de pompieri, personal al serviciului voluntar al Primăriei Buşteni, personal de la Ocolul Silvic, salvamontişti, reprezentanţi ai Parcului Natural Bucegi şi jandarmi, iar acţiunea a fost dificilă, apa fiind transportată în zonă cu greutate.

"Intervenţia a fost destul de grea acţionându-se cu stingătoare, iar apa fiind transportată în recipiente de 2 tone şi sute de bidoane. 1,5 km apa s-a transportat manual", a scris primarul de la Buşteni, Mircea Corbu, pe Facebook.

UPDATE 16.09  Incendiul care a izbucnit duminică în zona montană Piatra Arsă a fost localizat, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Conform sursei citate, incendiul se manifestă cu flacără deschisă pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 mp la vegetaţie uscată şi doborâturi.

Forţele de intervenţie au fost suplimentate, iar la faţa locului acţionează zeci de pompieri, personal al serviciului voluntar, personal de la Ocolul Silvic, salvamontişti, reprezentanţi ai Parcului Natural Bucegi şi Jandarmeria Montană.

***

Potrivit informaţiilor furnizate atât de Salvamont Buşteni cât şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova ar fi vorba despre un incendiu de vegetaţie/lăsătriş în pădure, în zona Piatra Arsă între Sinaia şi Buşteni.

Deocamdată nu se ştie ce suprafaţă arde. Echipele de pompieri încă nu au ajuns la faţa locului.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite