Şoferul din Târgovişte, care a omorât o fetiţă pe trecerea de pietoni, reţinut de procurori. Dosarul, preluat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul mortal, soldat cu decesul unei fetiţe de 13 ani, s-a petrecut în data de 7 iulie FOTO exclusivdb.ro
Accidentul mortal, soldat cu decesul unei fetiţe de 13 ani, s-a petrecut în data de 7 iulie FOTO exclusivdb.ro

Şoferul din Târgovişte care a omorât o fetiţă în vârstă de 13 ani pe trecerea de pietoni a fost reţinut, joi 21 iulie, de procurorii ploieşteni. Măsura a fost luată la două săptămâni de la producerea faptei, după ce ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti.

Acelaşi parchet a preluat şi ancheta privind faptele de ultraj, de care sunt acuzaţi mai mulţi cetăţeni din Târgovişte, implicaţi în scandalul de stradă care a izbucnit în ziua înmormântării fetiţei. 

În cursul zilei de joi, 21 iulie 2022, au fost audiaţi la Ploieşti şefii poliţiei din Târgovişte, dar şi şeful Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS) şi subalternii acestora care au fost implicaţi în încăierare.

Cercetările au fost preluate de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte de parchetul ierarhic superior tocmai pentru a dezamorsa tensiunile existente în Dâmboviţa între rudele victimei, şofer şi poliţişti.

Accidentul mortal, soldat cu decesul fetiţei de 13 ani, s-a petrecut în data de 7 iulie 2022, pe strada Calea Bucureşti, din Târgovişte. La volanul autoturismului a fost un tânăr de 22 de ani. Impactul a fost devastator, copila fiind aruncată la zeci de metri distanţă de locul impactului.

Medicii sosiţi imediat la faţa locului au început manevrele de resuscitare şi au transportat-o pe fată la spital, dat victima nu a mai putut fi salvată. 

Pe 15 iulie, când a fost înmormântată fetiţa, s-a iscat un scandal monstru în care au fost implicate zeci de persoane. Oamenii au fost nemulţumiţi că autorităţile nu au permis cortegiului funerar să traverseze strada unde locuieşte şoferul.

Forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi au lovit cu pumnii şi picioarele cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, inclusiv pe şeful poliţiei din Târgovişte.

Mascaţii au intervenit şi ei, iar jandarmii au dat cu spray lacrimogen, fiind acum acuzaţi de către cetăţeni de purtare abuzivă.

Vă recomandăm şi:

Şeful Poliţiei Târgovişte, şeful de la Ordine Publică şi alţi doi poliţişti, cercetaţi disciplinar în cazul scandalului de la înmormântare

Înmormântarea la care cinci poliţişti au fost bătuţi de rudele îndoliate. Trei bărbaţi, reţinuţi VIDEO

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite