FOTO Românul mort în Algeria avea 36 de ani şi plecase la muncă „afară“ pentru a oferi familiei un trai mai bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentatul terorist a avut loc într-un complex gazifer din In Amenas, Algeria
Atentatul terorist a avut loc într-un complex gazifer din In Amenas, Algeria

Românul ucis în atentatul terorist din Algeria, Ionuţ Tiberiu C., avea 36 de ani şi era din comuna prahoveană Bărcăneşti. Familia bărbatului spune că nu ştie, deocamdată, amănunte despre cele întâmplate în Algeria.

Cele mai negre temeri privind originea românului ucis în Algeria s-au adeverit sâmbătă seară.

Potrivit unor surse neoficiale, un prahovean de 36 de ani, plecat în Algeria pentru a câştiga bani cu care să-şi ridice o casă în comuna în care s-a născut, a murit în atacul sângeros din complexul gazifer din apropiere de In Amenas.

Informaţiile privind numărul şi soarta ostaticilor au fost confirmate oficial de premierul Victor Ponta, într-o conferinţă susţinută la sediul MAE, sâmbătă după-amiază.

Potrivit oficialilor, un român a murit în urma luării de ostatici din Algeria, iar alţi patru români au fost eliberaţi şi se află în siguranţă, trei la ambasada României din Alger şi unul în custodia Armatei algeriene.

Conform surselor „Adevărul“, ostaticii români, ingineri în domeniu, sunt din Ploieşti (M.B.), Piteşti (L.F.), Constanţa (George Iachim, un român care a acordat şi un interviu despre clipele de teroare prin care a trecut în Algeria) şi Bucureşti (F.P.). Toţi aceştia sunt în viaţă şi în siguranţă.

A plecat în Algeria pentru a strânge bani de casă

Potrivit aceloraşi surse, un alt ploieştean făcea parte din lotul de români angajat în complex, iar acesta ar fi căzut victimă teroriştilor. Nu a fost o informaţie departe de adevăr, deoarece bărbatul era din Bărcăneşti, Prahova. El avea doar 36 de ani şi era căsătorit.

Tânărul cunoscut de toată lumea din sat drept „băiatul din Algeria“ muncea afară pentru a-şi ridica o casă în satul natal şi pentru a oferi o viaţă mai bună familiei sale. Încă în construcţie, casa era învăluită sâmbătă seară în tăcere şi într-un întuneric adânc.

Un singur vecin, venit târziu de la serviciu, a rămas şocat de veste, mai ales că este de o vârstă apropiată de cea a lui Tiberiu şi au vorbit de nenumărate ori. „Nu-mi vine să cred, nu se poate“, ne-a spus Corneliu.

Acasă la părinţii lui Tiberiu, în satul vecin, Tătărani, printr-o uşă deschisă, cineva s-a limitat să spună că familia „nu ştie mai multe decât presa“, iar din ceea ce au lăsat să se înţeleagă, din puţinele vorbe, familia a aflat despre moartea lui Tiberiu tot sâmbătă. Vecinii de alături au completat că, la un aşa necaz, singurul lucru de care au nevoie este liniştea.

Potrivit România TV, bărbatul avea un copil, iar soţia acestuia este însărcinată cu cel de-al doilea.

Sâmbătă, premierul Victor Ponta, a anunţat, de la sediul MAE că un român a murit în urma luării de ostatici din Algeria, iar alţi patru români au fost eliberaţi şi se află în siguranţă, trei la ambasada României din Alger şi unul în custodia Armatei algeriene. Premierul a mai spus că cei trei cetăţeni eliberaţi vor fi repatriaţi în curând.

Potrivit Reuters, forţele speciale algeriene au găsit sâmbătă 15 trupuri carbonizate la complexul de la In Amenas, atacat miercuri de terorişti islamişti. Trupurile au fost descoperite după ce armata algeriană a lansat o operaţiune de eliberare a angajaţilor străini şi locali ai complexului.

Nu există deocamdată informaţii despre circumstanţele în care au murit cele 15 persoane. O anchetă a fost deschisă pentru identificarea cadavrelor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite