Cei patru ostatici care au scăpat cu viaţă în Algeria sunt din Ploieşti, Piteşti, Constanţa şi Bucureşti. Românul mort este cel mai probabil ploieştean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul gazifer BP unde a avut loc atacul terorist FOTO Reuters
Complexul gazifer BP unde a avut loc atacul terorist FOTO Reuters

Un român a fost ucis, iar alţi patru au fost eliberaţi şi se află în siguranţă după atacul terorist din complexul In Amenas din Algeria. Pe listă se află cel puţin un ploieştean, dar şi români din Piteşti, Constanţa şi Bucureşti

Conform surselor „Adevărul“, ostaticii români, ingineri în domeniu, sunt din Ploieşti (M.B.), Piteşti (L.F.), Constanţa (G.I.) şi Bucureşti (F.P.).

Potrivit aceloraşi surse, angajaţii din Constanţa şi din Bucureşti care lucrau în Algeria sunt în viaţă şi în siguranţă.

Despre inginerul din Ploieşti (M.B.) nu sunt, deocamdată, date certe. A fost vehiculată şi ipoteza că al cincilea ostatic de pe lista românilor (I.C.) ar fi tot din Ploieşti.

Acesta ar fi un muncitor civil, care lucra la ridicarea unei cantine în complexul gazifer şi, din nefericire, ar fi şi cel care a încercat să evadeze şi a fost ucis.

Sâmbătă, premierul Victor Ponta, a anunţat, de la sediul MAE că un român a murit în urma luării de ostatici din Algeria, iar alţi patru români au fost eliberaţi şi se află în siguranţă, trei la ambasada României din Alger şi unul în custodia Armatei algeriene.

Premierul a mai spus că cei trei cetăţeni eliberaţi vor fi repatriaţi în curând.

Potrivit Reuters, forţele speciale algeriene au găsit sâmbătă 15 trupuri carbonizate la complexul de la In Amenas, atacat miercuri de terorişti islamişti. Trupurile au fost descoperite după ce armata algeriană a lansat o operaţiune de eliberare a angajaţilor străini şi locali ai complexului.

Nu există deocamdată informaţii despre circumstanţele în care au murit cele 15 persoane. O anchetă a fost deschisă pentru identificarea cadavrelor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite