FOTO Bancurile despre „bradul-veioză“ au avut efect. Ploieştenii au brad natural împodobit în centrul oraşului şi bonus un Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interminabilele bancuri despre bradul ecologic din centrul Ploieştiului, dar şi o mobilizare a opiniei publice, aproape fără precedent în oraş, au avut efect. Autorităţile au împodobit şi un brad natural. Din păcate, bradul din gazon şi-a primit şi perechea, un Moş Crăciun care aminteşte de un spiriduş cu mustaţă şi pantofi imenşi

„OZN-ul din Ploieşti“, „bradul-veioză“, „noul obiectiv turistic al oraşului“ sunt doar câteva din denumirile date bradului ecologic montat de sărbători în centrul oraşului. Într-o mobilizare aproape fără precedent, ploieştenii au umplut reţelele de socializare cu bancuri despre bradul din oraş şi au cerut autorităţilor un brad natural, aşa cum s-a procedat în fiecare an în oraş, cu atât mai mult cu cât în cartiere s-au montat pomi naturali.

Prima reacţie a autorităţilor după valul de proteste a fost să cocoaţe bradul în vârful fântânii arteziene din zona Palatului Administrativ, iar situaţia, în loc să calmeze spiritele a dus la înteţirea bancurilor şi deschiderea unei petiţii în mediul online pentru aducerea unui brad natural.

De asemenea, ploieştenii au cerut să suspende bradul de ceas sau de o fereastră a primăriei şi s-au întrebat dacă în oraş avem brad cu arteziană sau arteziană cu brad.

Văzând bradul, Raed Arafat, venit în control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a declarat public că cea mai mare problemă a oraşului nu este spitalul, ci bradul din centrul oraşului“ sau „Mutu a decis să anuleze transferul la Petrolul după ce a văzut bradul din centrul Ploieştiului“ au fost bancurile de reacţie la pomul cocoţat.

Când situaţia părea fără ieşire, cu doar câteva ore înainte de aprinderea iluminatului artificial din oraş, joi seară, în faţa Palatului Administrativ a fost împodobit şi un brad natural. Nu este un brad adus în mod special pentru acest lucru, ci unul crescut de ani buni în zonă, dar care aminteşte, după ce a fost împodobit, de bradul clasic de sărbători.

Un moş încălţat cu pantofii altei figurine

Din păcate, bradul-veioză şi-a primit, tot joi, şi perechea, un Moş Crăciun extrem de gras, dar, paradoxal, aproape transparent, cu felinar şi toiag din beteală. Ce surprinde la moşul din centrul Ploieştiului este că barba nu este sesizabilă, din cauza amplasării, astfel că figurina pare a avea doar mustaţă a la Caragiale şi seamănă cu un spiriduş. De asemenea, are doi pantofi disproporţionaţi, ce par „împrumutaţi“ de la o figurină mult mai mare.

În noiembrie, autorităţile din Ploieşti spuneau că bugetul de sărbători din acest an va fi unul de criză, iar economiile vor veni din renunţarea la brazii naturali. De asemenea, nici nu se punea problema amplasării de figurine 3D, la care s-a renunţat încă de acum un an, tot din motive financiare.

Dar, cum un brad natural de peste 10 metri costă în jur de 2.000 de lei, iar unul similar bradului-veioză poate fi cumpărat cu preţuri între 4.000 şi 6.000 de lei, fără leduri, şi a fost adusă şi figurina cu Moş Crăciun, este greu de crezut că reducerea cheltuielilor cu decorarea oraşului vor ajunge la jumătate, aşa cum şi-au propus autorităţile.

Anul trecut, iluminatul ornamental din oraş a costat aproximativ 420.000 de euro, faţă de aproape 530.000 de euro, în urmă cu doi ani, când au fost montate în oraş şi zece figurine 3D.

În oraş au fost montaţi şi patru brazi naturali, la Parc Hale, zona fostului Interex, Bariera Bucureşti şi Aurora.

Pe aceeaşi temă

FOTO Autorităţile din Ploieşti au găsit soluţia pentru a lungi bradul din centrul oraşului. L-au cocoţat pe fântâna arteziană

FOTO Bradul de Crăciun din centrul Ploieştiului, o „veioză din gazon“ care naşte dispute estetice
 

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite