FOTO Autorităţile din Ploieşti au găsit soluţia pentru a lungi bradul din centrul oraşului. L-au cocoţat pe fântâna arteziană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Devenit subiect de bancuri, bradul ecologic din centrul Ploieştiului, catalogat ca „bradul-veioză“, surprinde din nou, prin decizia autorităţilor de a-l cocoţa pe fântâna arteziană. Ploieştenii cred că mai bine îl atârnau de ceas sau de o fereastră a primăriei şi le este teamă că, de Paşte, în loc de iepuraşi, la Ploieşti vor fi montaţi T-Rex.

Atunci când puţine lucruri ar mai fi fost de aşteptat să se întâmple cu „bradul-veioză“ instalat în centrul Ploieştiului ca decor de sărbători, autorităţile din oraş surprind din nou. De parcă zecile de bancuri nu ar fi fost suficiente pentru a-i face bradului trecerea prin oraş mai uşoară, pomul ecologic cu aspect de abajururi suprapuse a fost mutat din faţa Palatului Administrativ şi cocoţat în vârful fântânii arteziene din centrul Ploieştiului.

Minunea de la Ploieşti i-a lăsat cu gura căscată, pentru a doua oră într-o săptămână, pe ploieşteni, care au înteţit pelerinajul în centrul oraşului pentru a vedea soluţia găsită de autorităţi.

Este clar că au vrut să-l înalţe un pic, să pară mai mare faţă de cum era pe sol, dar decât să-l urce pe fântâna arteziană la fel de bine îl suspendau de ceas sau de o fereastră de la primărie, că tot este la câţiva metri. Este incredibil ce se întâmplă cu acest brad, cred că nu există aşa ceva în toată lumea“, crede Ştefan, un licean rămas interzis în faţa bradului.

Pentru a masca ţevile fântânii şi pereţii degradaţi ai acesteia, autorităţile au plantat în arteziană crengi de brad natural, peste care au întins o plasă de leduri.

O dată cu acest ultim amplasament, bradul va rămâne întreaga lună pe fântâna din Ploieşti, spre deziluzia celor care credeau că, până la urmă, în centrul oraşului va fi adus un pom natural. În seara zilei de 5 decembrie, autorităţile vor porni iluminatul ornamental din oraş.

Sute de ploieşteni s-au declarat în ultima săptămână extrem de nemulţumiţi de soluţia aleasă de primărie pentru bradul central al oraşului. Numit „mizerie“, „privata verde“, bradul a devenit subiect de bancuri şi multe comentarii. 

N.A.S.(p)A. a confirmat pe site-ul oficial, aterizarea în centrul Ploieştiului a unui obiect neindentificat. Pentru reuşita întâlnire de gradul III spre IV, autorităţile locale dinTwilight Zone sunt asaltate cu ovaţiuni şi «vorbe de duh». Moş Crăciun, Rudolph, Dasher, Dancer plus mulţi alţi spiriduşi vor verifica personal provenienţa obiectului. Cetăţenii se fotografiază cu minunăţia crezând că este obiectiv turistic. Cei intervievaţi se roagă ca de sărbătorile pascale să nu ne trezim în loc de iepuraş cu un… T- Rex“, este unul dintre comentariile primite de Adevărul Ploieşti pe marginea bradului.

Bradul a fost nominalizat încă din prima zi de către ploieşteni în „competiţia naţională a celor mai urâţi brazi“. Tot potrivit ploieştenilor care au urmărit concursul, „bradul din Ploieşti a câştigat detaşat competiţia, plasându-se atât pe primul cât şi pe următoarele două locuri, în lipsa unei concurenţe serioase“.

Pe aceeaşi temă

FOTO Bradul de Crăciun din centrul Ploieştiului, o „veioză din gazon“ care naşte dispute estetice

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite