Fostul deputat PSD Vlad Cosma, trimis în judecată într-un nou dosar penal. Este acuzat de instigare la evaziune fiscală şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Cosma şi Răzvan Alexe, trimişi în judecată într-un nou dosar penal FOTO Adevărul
Vlad Cosma şi Răzvan Alexe, trimişi în judecată într-un nou dosar penal FOTO Adevărul

Un nou dosar penal deschis pe numele lui Vlad Cosma, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fost deputat PSD în legislatura anterioară.  Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat  cercetările într-o cauză de evaziune fiscală şi spălare de bani în care Cosma junior este acuzat de complicitate la aceste fapte.

 Prejudiciul în dosar a fost calculat la suma de 210.240 lei, conform unui comunicat de presă. În aceeaşi cauză au fost deferiţi justiţiei controversatul om de afaceri, Răzvan Alexe, conoscut drept denunţător în mai mute dosare instrumentate de DNA Ploieşti, dar şi de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti (PCA), dar şi un alt om de afaceri, Lucian Petrică Uşurelu, administrator al SC ALLIANSO BUSINESS PARK SRL.

Potrivit rechizitoriului, “la începutul anului 2012, în perioada premergătoare alegerilor locale ce urmau să aibă loc în vara anului 2012, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, la acea data  preşedinte al Organizaţie de Tineret a P.S.D. Prahova, l-a determinat pe inculpatul Uşurelu Petrica Lucian, administrator al SC ALLIANSO BUSINESS PARK SRL, în scopul disimulării sponsorizării ilegale a campaniei electorale, să înregistreze în contabilitatea societăţii factura fictiva nr. 243/10.03.2012 emisă de SC ALEX DESIGN SRL, în valoare totală de 1.086.240 lei, cauzându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 210.240 lei, reprezentând TVA. Factura fiscala menţionată, împreună cu alte documente justificative au fost puse la dispoziţia inculpatului Uşurelu Petrica Lucian de către inc. Alexe Răzvan.

Ulterior, în datele de 10.04.2012 si 11.04.2012, Uşurelu Petrica Lucian, în aceeaşi calitate, cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, a dispus efectuarea plăţii în conturile societăţii comerciale de tip fantomă ALEX DESIGN SRL, a sumei de 1.086.240 lei”, se arată în documentul citat.

În cauză,  Petrică Lucian Uşurelu este acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare, spălarea banilor,   Alexe Răzvan pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate  la evaziune fiscală şi spălarea banilor,  iar Vlad Cosma pentru săvârşirea infracţiunilor  de instigare la evaziune fiscală şi spălarea banilor. 

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare,  Tribunalului Prahova.

Vlad Cosma nu este la primul dosar penal. El a fost condamnat în toamna anului trecut la 5 ani de închisoare cu executare, sentinţă dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar de fapte assimilate corupţiei. În aceeaşi cauză au mai fost condamnaţi, Mircea Cosma, la 8 ani de închisoare, dar şi denunţătorul Răzvan Alexe, la 2 ani şi 6 luni de închisoare. Sentinţa nu a fost una definitivă, în prezent, la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie se judecă contestaţia depusă de inculpaţii condamnaţi. 

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite