Festival de fotografie la Ploieşti. Expoziţii stradale, ateliere şi concerte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de fotografie, dar şi de muzică bună, expoziţii şi filme vor avea ocazia să petreacă trei zile speciale la Ploieşti şi Câmpina la cea de a doua ediţie a Festivalului de Fotografie Secvenţe

Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova şi Clubul de Turism şi Arte Escamonde vor organiza, în perioada 5-7 septembrie, a II-a ediţie a Festivalului de Fotografie Secvenţe, care se va desfăşura la Ploieşti şi Câmpina, cu participarea a 30 de artişti fotografi din 7 ţări: Anglia, Elveţia, Germania, Moldova, România, Rusia şi Ţara Galilor.

Festivalul îşi doreşte să demonstreze forţa fotografiei în societatea actuală, prin promovarea imaginilor şi ideilor unor artişti români şi internaţionali din mediul fotografic contemporan.

Comunităţile secolului XXI sunt tema principală a acestei ediţii, cu scopul de a prezenta credinţele, obiceiurile şi normele de viaţă din diferite regiuni ale lumii.

Festivalul va avea în program expoziţii stradale, în muzee sau teatre, ateliere, conferinţe, dezbateri, lansări de lampioane, vizionare filme documentare, concerte de jazz, iar la final o lansare de lampioane.

Evenimentele vor fi organizate în centrele culturale ale oraşului: Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Palatul Culturii - Muzeul Judeţean de Stiinţele Naturii Prahova şi Muzeul „Casă de Târgoveţ" şi în zona pietonală de pe strada Teatrului.

Accesul publicului la festival este gratuit.

Detalii despre programul evenimentului găsiţi pe site-ul http://escamonde.ro/secvente/.

Vă mai recomandăm

Mâncare bună şi trei zile de petrecere. Festivalul Caşcavelei, în weekend, pe Valea Doftanei

FOTO Excursie pe bicicletă, prin podgoriile din Dealu Mare. De la Ploieşti la Urlaţi, pe două roţi

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite