După criza apei calde care a durat trei luni, ploieștenii stau în frig din cauza unei avarii

0
Publicat:

Ploieştenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire nu au căldură de aproape 24 de ore din cauza unui avarii. În vară, oamenii nu au avut apă caldă.

Caloriferele sunt doar obiecte de decor Arhivă Adevărul
Caloriferele sunt doar obiecte de decor Arhivă Adevărul

Avaria a apărut joi dimineaţă, iar de atunci se lucrează pentru remedierea acesteia, primarul Andrei Volosevici spunând că agentul termic va reveni în casele oamenilor în cursul zilei de vineri. Unitățile medicale nu sunt afectate de această avarie, întrucât au propriile lor centrale.

Criza apei calde nu este pentru prima dată când ploieștenii au probleme cu apa caldă și căldura. La 1 august, fost operator de termoficare a sistat livrarea apei calde în oraş, invocând necesitatea unor lucrări la cazanul de apă fierbinte CET Brazi. Din acel moment s-a declanşat criza apei calde care a durat trei luni. Imediat după sistarea serviciului, preşedintele CJ Prahova, care este şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat rezilierea contractului de delegare a serviciului de furnizare a agentului termic în sistem centralizat în municipiul Ploieşti.

La  5 august, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o hotărâre prin care "se solicită operatorului Societatea Termoficare Prahova SA să asigure continuitatea serviciului de utilitate publică privind furnizarea agentului termic către populaţia de pe raza UAT Ploieşti".

Firma nu a dat curs solicitării CJSU, transmiţând că repunerea în funcţiune a Cazanului de Apă Fierbinte (CAF) 2 fără finalizarea planului aprobat de reparaţii "prezintă riscuri majore cu consecinţe grave pentru siguranţa în funcţionare a serviciului public de alimentare cu energie termică şi siguranţa personalului".

La câteva săptămâni de la declanşarea crizei apei calde, Consiliul Local Ploieşti a aprobat înfiinţarea unei societăţi - Termo Ploieşti SRL- care să preia gestionarea serviciului de termoficare şi solicitarea transferului CET Brazi de la Consiliul Judeţean Prahova.

Ulterior, CET Brazi şi reţeaua primară de transport a agentului termic au fost transferate către municipiul Ploieşti, iar serviciul a fost delegat societăţii Termo Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite