Cât vor plăti pe gigacalorie abonații Termoficare Constanța. Începe furnizarea căldurii în oraș

0
0

Societatea Termoficare Constanța anunță că va începe furnizarea căldurii în caloriferele celor aproximativ 50.000 de abonați. Totodată, compania anunță care va fi prețul pe care îl vor plăti constănțenii pentru fiecare gigacalorie.

Abonații Termoficare Constanța vor primi căldură FOTO: Arhiva Adevărul
Abonații Termoficare Constanța vor primi căldură FOTO: Arhiva Adevărul

Mai întâi, Termoficare Constanța reamintește celor interesați că potrivit prevederilor articolului 117 din H.G. nr. 425/1994, „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20:00 – 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici".

Întrucât prima parte a lunii noiembrie a acestui an s-a caracterizat prin temperaturi exterioare peste cele de mai sus, iar prognoza meteo indică scăderea semnificativă a temperaturilor aerului în următoarele zile, municipalitatea a stabilit ca începerea furnizării căldurii să se facă în data de sâmbătă, 12 noiembrie 2022., dată la care sunt îndeplinite cerințele.

„Acțiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare și starea de degradare a conductelor, cauzată de lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani în special în rețeaua de transport a agentului termic”, anunță compania.

Cât costă gigacaloria în Constanța

Cu toate că prețurile la energie, carburanți și materiale, au crescut semnificativ în ultima perioadă, autoritatea publică locală a menținut prețul local al energiei termice facturată populației la 450 lei/Gcal, începând cu 1 noiembrie 2022.

Asociațiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanții legali, la registratura instituției din str. Badea Cârțan nr.14A sau prin email, la adresa: office@termoficare-constanta.ro .

Consumatorii de energie termică, inclusiv asociațiile de proprietari, au obligația de a se asigura că instalațiile proprii de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcționare și că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

Dispeceratul societății TERMOFICARE Constanța și echipele de intervenție lucrează pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Sesizarea problemelor care vor apărea se va face la telefon nr.: 0341.461.000 sau 0241.616.792.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri