Cum s-a produs explozia de la spitalul Movila. Inspector ITM: „E vorba de un Dorel, ca să înțelegeți”

0
Publicat:

Inspectorii ITM prahoveni au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs explozia la spitalul Movila. Un muncitor a tăiat o țeavă într-un salon unde se afla o pacientă în comă, conectată la oxigen.

Spitalul Movila FOTO Ziarul Prahova
Spitalul Movila FOTO Ziarul Prahova

Bogdan Nica, managerul SJU Ploiești a explicat, pentru Știrile PRO TV, cum s-a ajuns la această situație absurdă.„Cert e că firma care efectua reparații la instalația de termoficare, pentru că a fost o avarie, a lucrat cu bolnava în salon tăind o țeavă, bolnava pe oxigen. Este inadmisibil să lași un muncitor să facă o manevră într-un salon cu un bolnav”.

Un reprezentat al ITM Prahova, venit la fața locului, a spus doar atât: : „E vorba de un Dorel, ca să înțelegeți”.

Explozie la Spitalul Movila din Ploiești. O femeie a suferit arsuri pe 20% din suprafața corpului

O explozie a avut loc luni, 26 februarie, după orele prânzului la Spitalul Movila, secția exterioară a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. În urma incidentului, o femeie, în vârstă de circa 80 de ani, s-a ales cu arsuri pe 20% din corp.

Conform unor surse judiciare citate de Agerpres, un muncitor ar fi utilizat flexul în salonul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. În salonul în care a avut loc explozia era o pacientă conectată la oxigen. 

În urma incidentului, femeia de aproximativ 80 de ani s-a ales cu arsuri pe corp și arsuri la nivelul căilor aeriene.

Victima era în comă în momentul producerii deflagraţiei, dependentă de oxigen. Prezintă arsuri pe 16% din suprafaţa corporală şi la nivelul căilor aeriene, va fi intubată şi transportată la UPU Ploieşti", a transmis anterior Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. 

Ba mai mult, reprezentanții ISU au menționat că pompierii nu au intervenit pentru stingerea unui incendiu, acesta fiind stins de personalul din cadrul unității spitalicești, precizând că cearșaful femeii a ars. 

Femeia este intubată, are arsuri pe 20% din corp și este spitalizată pe Secţia de Chirurgie Plastică a SJU Ploieşti, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Violeta Tănase. 

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite