Cum a ajuns un român să fie arestat, lăsat în libertate şi din nou arestat într-un caz de tentativă de omor în decurs de doar cinci zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierul din cadrul ANAF a fost trimis în judecată pentru mită

Un român cercetat într-un caz de tentivă de omor a fost arestat, lăsat în libertate şi din nou arestat în decurs de doar cinci zile, la solicitarea aceleiaşi structuri de Parchet şi prin decizia aceleiaşi instanţe de judecată. Bâlbâiala procurorilor a fost provocată de o înţelegere între adevăratul făptaş şi un martor.

O încăierare a avut loc în noaptea de 13 spre 14 mai 2018, într-un club din Ploieşti, aflat la ieşire din localitate spre Bucureşti, peste drum de Universitatea Petrol Gaze. În urma unui conflict spontan, provocat de o femeie, trei bărbaţi s-au luat la bătaie în incinta clubului. Victima, un tânăr în vârstă de 23 de ani, a fost ţinută de un bărbat, iar un altul l-a înjunghiat de mai multe ori cu un cuţit în zona toracelui. Tânărul rănit se află în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti şi nu poate fi audiat de anchetatori pentru că starea de sănătate nu-i permite acest lucru.

Prima arestare

A doua zi după bătaia din clubul ploieştean, unul dintre participanţii la încăierare s-a predat autorităţilor. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au emis ordonanţă de reţinere şi au solicitat instanţei competente mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru infracţiunea de tentativă de omor.

În data de 14 mai, Tribunalul admite cererea Parchetului şi decide arestarea preventivă pe numele lui Dinu Beniamin Mădălin, zis Beni.

”În baza disp art.226 Cod proc. penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. În baza disp.art.226 alin.1 şi 2 Cod proc. penală rap. la art.223 alin.2 Cod proc. penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului DINU BENIAMIN MĂDĂLIN, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.05.2018 şi până la data de 12.06.2018, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. 3 Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Executorie. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 14.05.2018”, conform portalului instanţelor de judecată.

Liber să plece acasă

A doua zi însă, procurorii află că Beniamin este nevinovat. S-a întâmplat acest lucru după ce la sediul Parchetului s-a prezentat un anume Vasile Gheorghe care a recunoscut că este autorul faptei, el fiind cel care l-a înjunghiat cu cuţitul pe tânărul aflat în comă la Spitalul Judeţean.

Drept urmare, procurorii se prezintă din nou în data de 16 mai la instanţa de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Prahova de data aceasta cu două solicitări. Una pentru revocarea măsurii arestării preventive emisă pe numele lui Beniamin Dinu, suspectul nevinovat, iar cea de-a doua cerere pentru arestarea preventivă a celui de-al doilea suspect, Vasile Gheorghe.

Instanţa admite ambele cereri, astfel că Beniamin este lăsat în libertate după ce a petrecut în arest nevinovat două nopţi, iar Vasile Gheorghe este arestat preventiv ca principal suspect de tentativa de omor din clubul ploieştean.

”În baza disp art. 242 rap. la art. 223 Cod proc. penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova şi în consecinţă; Dispune revocarea măsurii arestarii preventive a inculpatului DINU BENIAMIN MĂDĂLIN, luată prin încheierea nr. 178 din 14.05.2018, pronunţată în dosarul 2233/105/2018 al Tribunalului Prahova, de sub puterea mandatului 95//DL din 14 mai 2018, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 16.05.2018, orele 17.20”, conform portalului instanţelor de judecată. 

”În baza disp art.226 Cod proc. penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. În baza disp.art.226 alin.1 şi 2 Cod proc. penală rap. la art.223 alin.2 Cod proc. penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Gheorghe Vasile pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.05.2018 şi până la data de 14.06.2018, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. 3 Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Executorie. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 16.05.2018, orele 17,15. Document: Încheiere finală (dezinvestire)  181/2018  16.05.2018”, conform portalului instanţelor de judecată.

A doua arestare

Bâlbâiala autorităţilor nu se opreşte aici însă. Procurorii decid din nouă că Dinu Beniamin nu este chiar atât de nevinovat şi în data de 18 mai cer Tribunalului Prahova să-l aresteze din nou pentru 30 de zile, iar solicitarea este admisă. Aşadar, după doar două zile de libertate, Dinu Beniamin se întoarce în spatele gratiilor, fiind acuzat de data aceasta pentru favorizarea făptuitorului.

”În baza disp art.226 Cod proc. penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. În baza disp.art.226 alin.1 şi 2 Cod proc. penală rap. la art.223 alin.2 Cod proc. penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului DINU BENIAMIN MĂDĂLIN, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18.05.2018 şi până la data de 16.06.2018, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. 3 Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 18.05.2018”, conform portalului instanţelor de judecată.

Surse apropiate de anchetă au precizat că s-a ajuns în această situaţie confuză pentru că participanţii la încăierarea din club au decis ca Beniamin Dinu să ia asupra lui fapta dintr-un motiv rămas deocamdată necunoscut.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite