Concurenţă-record la admiterea în Şcoala de Poliţie din Câmpina. Cinci elevi pe loc înaintea probelor eliminatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
examenul de admitere la Şcoala de Poliţie din Câmpina durează zece zile FOTO Diana Frîncu
examenul de admitere la Şcoala de Poliţie din Câmpina durează zece zile FOTO Diana Frîncu

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr“ din Câmpina a înregistrat un nou record de candidaţi înscrişi pentru a susţine examenul de admitere organizat în sesiunea din august-septembrie 2018. 6.768 de persoane vor candida pe 1.300 de locuri aprobate de Ministerul de Interne pentru această sesiune.

La examenul din decembrie 2017, susţinut la aceeaşi unitate a MAI, s-au înscris 6200 de candidaţi care au concurat tot pe 1300 de locuri, iar în sesiunea din august 2017 au intrat în concurs doar 3000 de candidaţi care au concurat pe 1000 de locuri.

Spre deosebrie de anii anteriori, în sesiunea din această vară numărul fetelor care vor să urmeze o carieră de poliţist este sensibil egal cu cel al băieţilor.

Examenul de admitere organizat în acest final de vară începe în data de 24 august cu probele eliminatorii, adică probele de aptitudini fizice, contravizita medicală şi testul psihologic. Din experienţa anilor anteriori, jumătate dintre candidaţi nu reuşesc să treacă de probele eliminatorii, astfel că la examenul scris concurenţa se va reduce la jumătate. Proba scrisă, care se suţine la o limbă străină la alegere (engleză sau franceză) şi limba română a fost programată în data de 3 septembrie.

Conform programului de concurs, candidaţii vor ajunge la Câmpina în data de 24 august, când vor trebui să se prezinte la sediul şcolii pentru a intra în posesia legitimaţiilor de concurs.

După înscriere, în perioada 26 august – 1 septembrie 2018 se vor organiza şi desfăşura probele eliminatorii (contravizita medicală şi evaluarea performanţei fizice). Evaluarea performanţei fizice se va realiza numai pentru candidaţii care au promovat contravizita medicală.

Din cauza numărului foarte mare de candidaţi, Şcoala de Poliţia a încheiat contracte cu mai multe primării din judeţ pentru a avea acces la sălile de sport unde candiaţii să poată susţine proba de evaluare a performanţei fizice. Aceasta constă într-un traseu aplicativ, care cuprinde, printre aletele săritura la capră, proba cu obstacole, aruncarea la ţintă, pe care fiecare candidat trebuie să-l execute corect, conform unui barem. Traseul aplicativ a fost introdus pentru prima dată ca probă de examen la Şcoala de Poliţie în sesiunea decembrie 2017. În anii anterior, evaluarea performanţelor fizice consta în proba de rezistenţă, viteză, săritura în lungime şi aruncarea mingii medicinale.

Candidaţii declaraţi admişi vor începe cursurile în luna octombrie. Cursurile vor dura şase luni la care se adaugă alte şase luni de practică în Inspectoratele de Poliţie Judeţene unde fiecare elev are domiciliul.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite