Comerţ cu nereguli la Ploieşti. Amenzi de 92.000 de lei pentru firme şi pieţari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comerţul cu nereguli a adus firmelor amenzi de 92.000 de lei. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti
Comerţul cu nereguli a adus firmelor amenzi de 92.000 de lei. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

În doar 5 ore, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova, reprezentanţi ai Gărzii Financiare şi ai OPC au aplicat amenzi de 92.000 de lei şi au confiscat mărfuri de 32.000 de lei în pieţe şi firme din oraş

Razia s-a desfăşurat miercuri şi a vizat prevenirea si combaterea activităţilor economice ilegale care se comit în societăţile comerciale de alimentatie publică şi comerţ, în pieţe si zone de tranzit, precum şi în zonele de depozitare şi distribuţie a mărfurilor si produselor din Ploieşti.

În timpul acţiunii au fost controlaţi 14 agenţi economici, pentru neregulile constatate fiind aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 92.000 de lei.

Totodată, a fost luată măsura confiscării/indisponibilizării mai multor obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte, produse alimentare şi de menaj, băuturi alcoolice şi răcoritoare, bijuterii, în valoare totală de peste 32.500 de lei.

În trei situaţii, neregulile constatate au constituit infracţiuni, iar faţă de trei societăţi comerciale a fost dispusă suspendarea activităţii.

Evaziune fiscală, produse expirate şi angajaţi fără formalităţi legale

Spre exemplu, cu ocazia controlului efectuat la un agent economic s-a constatat faptul că în documentele de evidenţă contabilă nu fuseseră înregistrate operaţiunile comerciale derulate, în valoare totală de peste 7.500 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata împozitelor şi taxelor aferente acestora.

Pentru deficienţele constatate, faţă de administratorul agentului economic se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

La un alt agent economic s-a constatat faptul că nu erau înregistrate prin casa de marcat operaţiunile de vânzare a produselor, şi nu erau înregistrate în documentele contabile toate operaţiunile comerciale derulate, sustrăgându-se astfel de la plata împozitelor şi taxelor aferente acestora.

În acest caz, reprezentanţii Gărzii Financiare Prahova au aplicat sancţiune contravenţională în valoare de 8.000 lei, au dispus suspendarea activităţii pentru o perioadă de 90 de zile, confiscarea sumei de 80 lei şi indisponibilizarea tuturor produselor identificate, în valoare totală de peste 25.000 de lei.

Totodată, faţă de administratorul agentului economic se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cu ocazia controlului efectuat la un alt agent economic, s-a constatat faptul că nu fuseseră eliberate bonuri fiscale pentru produsele vândute şi nici nu au  putut prezenta documente justificative şi contabile pentru marfa existentă.

Din acest motiv, reprezentanţii Gărzii Financiare au luat măsura aplicării de sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.000 lei şi măsura complementară a suspendării activităţii pe o perioadă de 90 zile.

La acest agent economic, poliţiştii au identificat expuse la vânzare produse cu termen de valabilitate depăşit, motiv pentru care au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei.

De asemenea, în cazul a trei persoane identificate că desfăşurau activităţi în cadrul acestei societăţi comerciale sunt suspiciuni că nu au contract individual de muncă încheiat, în cauză urmând a fi sesizat I.T.M. Prahova în vederea continuării verificărilor.

Vă mai recomandăm

Un ploieştean a fost arestat după ce a incendiat maşina vecinului

Razie OPC în pieţele din Ploieşti. Amenzi de 60.000 de lei pentru nereguli la fructe şi legume

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite