Cât costă carnea de miel în Prahova. Unde este comercializată, mai nou, în Ploiești

0
Publicat:

La doar trei săptămâni până la Paște, Halele Centrale din Ploiești sunt în plin proces de pregătire a standurilor pentru comercializarea cărnii de miel. Anul acesta, într-o schimbare de decor, standurile vor fi amplasate la parterul clădirii, nu la etaj ca în anii precedenți.

Carne miel. FOTO shutterstock
Carne miel. FOTO shutterstock

SC Hale și Piețe din Ploiești a început, așa cum a făcut și în anii anteriori, să amenajeze standuri speciale pentru vânzarea cărnii de miel. Însă, pentru prima oară, acestea vor fi situate la parterul Halelor Centrale, nu la etaj.

Crescătorii de animale au făcut cunoscut pe site-urile lor că prețul mieilor este între 24 și 30 de lei pe kilogram în viu, iar carnea de miel se vinde cu 45 - 50 de lei pe kilogram. Cu toate acestea, mulți locuitori din Ploiești se așteaptă ca prețul cărnii de miel să crească cu câteva zile înainte de Paște.

Anul trecut, prețurile pentru carnea de miel au variat între 30 și 45 de lei pe kilogram, dar în unele supermarket-uri prețul a ajuns și la 55 de lei pe kilogram, potrivit observatoruph.ro.

Cumpărături de Paște la suta de grame

Aproape trei săptămâni ne mai despart de Sărbătorile Pascale, însă românii nu se mai înghesuie la cumpărături așa cum o făceau în anii trecuți.

Prețurile din magazine au explodat, iar analiștii spun că mai urmează clasicele scumpiri din preajma sărbătorilor de 10-15%. Aceștia prognozează că de Paște românii vor cumpăra la bucățică: o bucățică de miel, 100 de grame de pască sau de cozonac, spun experții.

Carnea de miel, prea scumpă pentru buzunarele românilor. Sursa foto: arhivă
Carnea de miel, prea scumpă pentru buzunarele românilor. Sursa foto: arhivă

Vasile locuiește în comuna Stănești, județul Argeș, și crește 70 de oi.

Mai multe nu avem cum să creștem, căci doar eu cu soția ne ocupăm de ele. Amândoi mergem și la serviciu, nu avem timp pentru mai multe. Este doar o mică afacere de familie. Mereu mi-am dorit să am, îmi plac, îmi sunt foarte dragi”, a mărturisit fermierul.

Anul acesta, Vasile a scos la vânzare 50 de miei. Deocamdată, însă, nu prea cumpără lumea.

În două săptămâni nu am vândut decât 15 bucăți. E puțin. Sper ca înainte de Paște, în săptămâna aceea, să am clienți mai numeroși. Deocamdată, vânzările merg slăbuț”, a recunoscut el.

Dar nu este motiv de îngrijorare, căci așa a fost în fiecare an: vânzările nu au mers bine chiar de la început. „Însă, spre final am vândut tot”.

 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite