Bărbatul care şi-a ucis iubita pentru că l-a minţit că este mai tânără, condamnat la zece ani de închisoare. Daunele uriaşe pe care trebuie să le plătească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Anton, criminalul din Prahova, condamnat la zece ani de închisoare pentru omor FOTO Facebook
Cristian Anton, criminalul din Prahova, condamnat la zece ani de închisoare pentru omor FOTO Facebook

Cristian Anton, prahoveanul de 25 de ani care şi-a ucis iubita pentru că i-a ascuns că mai are copii din relaţii anterioare, a fost condamnat la zece ani de închisoare şi la plata unor daune morale către rudele victimei în valoare de 150.000 de euro. Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă.

Bărbatul a recunoscut că a sugrumat-o şi a aruncat-o într-o prăpastie pe iubita sa pentru ca în cele din urmă să-i mai dea un pumn ca să se asigure că a murit. Poliţiştii au găsit fragmente din cadavrul femeii, la câteva zile de la comiterea crimei, într-o prăpasite din comuna prahoveană Cosminele.

Trupul victimei, mamă a doi copii, fusese devorat de sălbăticiuni. Potrivit ordonanţei de arestare emisă pe numele lui Cristian Anton, crima a avut loc în seara zilei de 25 septembrie. Bărbatul  aflase că femeia de care era îndrăgostit îl minţise. Nu avea 28 de ani, aşa cum îi spusese, ci 35 ani, iar în plus avea şi doi copii din două relaţii anterioare.

A mers după iubita lui la Ploieşti şi a luat-o acasă, în comuna Cosminele. Pe drum, cei doi s-au certat. ”Acesta a declarat că, în seara zilei de 25.09.2020, în jurul orei 21:30, în urma unui conflict spontan, ce a avut loc într-o zonă împădurită, din localitatea Cosminele, judeţul Prahova, i-a aplicat victimei două lovituri cu pumnul în zona cervicală, după care a cuprins-o cu palmele în jurul gâtului, sugrumând-o şi eliberându-i corpul după ce aceasta a rămas inertă, realizând că a ucis-o. 

A susţinut însă că i-a aplicat un pumn şi după ce victima a căzut pentru a vedea dacă mai are vreo reacţie iar apoi a părăsit locul faptei fără a se mai interesa de starea victimei şi fără a anunţa organele de Poliţie sau alte persoane, părţi din cadavrul victimei – devorat de animale sălbatice -  fiind descoperite câteva zile mai târziu”, se arată în referatul de arestare preventivă. 

Femeia fusese dată dispărută de patronul firmei unde lucra

Dispariţia femeii a fost sesizată de către patroana societăţii unde lucra. Aceasta ştia că angajata ei avea o relaţie tensionată cu iubitul pentru că nu de puţine ori venise bătută la muncă. Patroana a fost cea care a anunţat poliţiştii de dispariţia femeii. Audiat de poliţişti, bărbatul a minţit într-o primă fază că ştie ceva despre iubita lui, dar în cele din urmă a recunoscut şi a codus echipa de criminalişti în locul unde o ucisese pe femeie. ”În urma efectuării cercetării la faţa locului au fost identificate mai multe ramăşiţe de cadavru, respectiv: coapsă gambă şi picior drept, bazin, coloană vertebrală lombaro-sacrală şi femurul stânga, craniul şi scalpul victimei”, se arată în documentul citat.

Cadavrul zăcuse în prăpastie aproape zece zile timp în care animalele sălbatice au devorat corpul femeii. Florentina Mădălina Niţoc se afla pe lista persoanelor dispărute din data de 1 octombrie. Era de fel din satul Buştenari, comuna Telega, dar nu mai locuia împreună cu familia din decembrie. Îşi închiriase o cameră într-o casă din Ploieşti, se angajase la o firmă de curăţătorie şi încerca să-şi refacă viaţa. Fusese căsătorită timp de 14 ani cu un bărbat cu care avea un copil.

Dintr-o altă relaţie mai avea un băiat mai mare care nu mai locuieşte în România. Începuse relaţia cu Cristian Anton din luna martie a acestui an, dar bărbatul, extrem de gelos, o bătea frecvent. Anton a fost arestat preventiv pe 6 octombrie şi se află în prezent la Penitenciarul Mărgineni din Dâmboviţa.


Pentru a se asigura că rudele femeii ucise vor primi daunele morale, instanţa a sispune luarea măsurii sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile si imobile prezente si viitoare ale inculpatului pana la concurenţa sumei de 150.000 Euro. Sentinţa Tribunalului Prahova, dată miercuri 7 aprilie, poate fi atactă la instanţa superioară.

Citeşte şi:

Un român care a omorât în bătaie un cetăţean suedez, condamnat la opt ani de închisoare

O tânără din Prahova, condamnată alături de zece bărbaţi pentru tentativă de omor. Arma aproape fatală, tocul de la cizmă

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri