Poliţia Prahova cere ajutorul populaţiei pentru găsirea bărbatului acuzat că şi-a omorât iubita de 17 ani. Criminalul, fugar de 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Prahova face un apel către populaţie pentru găsirea lui Laurenţiu Matei, bărbatul suspectat că şi-a ucis iubita de 17 ani. Crima a avut loc, sâmbătă dimineaţă, în comuna prahoveană Şotrile, într-un sat unde locuieşte o cumunitate de rromi.

Bărbatul, în vârstă de 21 de ani, are antecedente penale, şi-a mai atacat iubita cu un cuţit şi în urmă cu şase luni, dar procurorii l-au lăsat în libertate.

Laurenţiu Marin este fugit încă de sâmbătă dimineaţa, când se presupune că a ucis-o pe Simona Nicoleta Boian, tânăra de 17 ani cu care avea o relaţie de concubinaj de aproximativ doi ani.

În apelul lor către populaţie, poliţiştii din Prahova nu precizează dacă bărbatul este un individ periculos, dacă este înarmat şi nici că are antecedente penale pentru fapte săvârşite cu violenţă.

 În plus, autorităţile din Prahova nu oferă informaţii cu privire la semnalmentele bărbatului cunoscut.

Reamintim că în luna mai a anului trecut Laurenţiu Matei a fost reţinut de poliţiştii din Câmpina pentru că şi-a înjunghiat iubita. Atunci rănile au fost minore, iar fata nu a avut nevoie de multe zile de îngrijiri medicale, motiv pentru care fapta nu a fost încadrată ca tentativă de omor, ci doar ca violenţă în familie.

Procurorii care s-au ocupat de primul dosar nu au cerut mandat de arestare pe numele lui Laurenţiu Marin, lăsându-l în libertate, dar i-au dat un ordin de protecţie prin care i-au interzis să se mai apropie de Nicoleta Boian, iubita sa.

La şase luni de la momentul în care bărbatul a înjunghiat-o pe fată, procurorii nu l-au trimis în judecată, iar Laurenţiu era liber.

Mai mult, a ignorat ordinul de protecţie şi s-a împăcat cu Nicoleta. Cei doi au încercat să-şi reia relaţia şi chiar s-au mutat împreună într-o casă din Plaiul Câmpinii, un cartier rău famat al comunei Şotrile.

Comunitatea locală era la curent cu scandalurile care se ţineau lanţ între Nicoleta şi Laurenţiu. Rudele fetei acuză acum că tânăra era ţinută cu forţa în casa bărbatului şi nu pleca de acolo de frică să nu fie bătută sau chiar mai grav.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Nicoleta se pare că ar fi vrut să plece de acasă. A fost prinsă se către Laurenţiu care a atacat-o din nou, de data aceasta cu un topor. Fata a fost pur şi simplu decapitată, iar toată scena s-a petrecut sub ochii copilului lor, un băieţel în vârstă de aproximativ trei ani, spun oamenii din comunitate.

Cadavrul a fost descoperit într-o baltă de sânge, sâmbătă în jurul orelor 16.00. Corpul fetei era deja rigid, motiv petru care poliţiştii au apreciat că omorul se petrecuse cu ore înainte, fie în timpul nopţii, fie la primele ore ale dimineţii. Ca atare, Laurenţiu este posibil să fi fugit imediat după comiterea crimei.

Plaiul Câmpinii, unde locuiau cei doi, se află într-o zonă izolată, împădurită, astfel că fugarul poate fi oriunde, mai ales că a avut aproape zece ore la dispoziţie să se ascundă, crima fiind descoperită târziu.

Întreaga noapte echipe de jandarmi şi poliţişti au scotocit pădurile din Şotrile şi Câmpina, dar fără rezultat. Au fost aduşi şi câini de urmă, iar pe şoselele din judeţ au fost instituite filtre ale poliţiei.

Laurenţiu Marin este de negăsit. El a fost dat în consemn la frontieră, iar Poliţia a făcut publică fotografia lui la 24 de ore de la descoperirea crimei.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite