Un român care a omorât în bătaie un cetăţean suedez, condamnat la opt ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia FOTO Arhivă
Poliţia FOTO Arhivă

Un prahovean în vârstă de 42 de ani, trimis în judecată pentru crimă, a fost condamnat de Tribunalul Prahova la doar opt ani de închisoare. Bărbatul a fost găsit vinovat pentru omor comis asupra unui membru de famile. Victima este un cetăţean suedez, partenerul de viaţă al mamei criminalului.

John Can (68 de ani), cetăţean suedez, s-a stabilit în România în urmă cu 15 ani. Locuia în comuna prahoveană Fulga şi avea o relaţie stabilă cu o româncă. 

Fiul femeii, un bărbat în vârstă de 42 de ani acum, era cunoscut în comună pentru comportamentul său agresiv mai ales când consuma băuturi alcoolice. 

Cei doi bărbaţi s-au certat în ziua de 26 martie 2019, iar în urma scandalului, cetăţeanul suedez a fost bătut până a rămas lat la pământ. Motivele disputei, au spus atunci localnicii, ar fi fost banii şi băutura. Bărbatul mai tânăr se pare că îi tot cerea bani suedezului, iar acesta din urmă ar fi refuzat invocând faptul că nu mai poate întreţine toate excesele fiului iubitei sale.

N-a fost prima dată când cei doi s-au certat, vecinii fuseseră martori la scandalurile dese care aveau loc în curtea lui ”Jean Suedezu” aşa cum era cunoscut de oamenii locului. În ziua crimei, conflictul dintre cei doi bărbaţi a degenerat. Se pare că John ar fi ameninţat cu cuţitul, iar celălalt ar fi ripostat cu o bară din metal.

Mai în vârstă, suedezul nu a putut să-i ţină piept fiului său vitreg. A fost lovit atât de tare încât a fost desfigurat. Dus de urgenta la spital acesta nu a suprevietuit şi a murit a doua zi.

În urma consultului, medicii au ajuns la concluzia că a suferit un traumatism cranio - facial sever cu multiple fracturi la nivelul oaselor feţei, mandibulei, fracturi costale bilateral, dar şi traumatisme la nivel abdominal.

Cristi Bezerghianu, autorul crimei, şi-a recunoscut fapta. A fost arestat preventiv încă din ziua crimei şi a rămas în spatele gratiilor până acum. 

Pe 15 februarie 2021, judecătorii din cadrul Tribunalului Prahova au dat verdictul. Omul este vinovat de omor şi a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare.

”condamnă pe inculpatul BEZERGHIANU CONSTANTIN CRISTI ( în stare de arest preventiv) , în prezent aflat în Penitenciarul Mărgineni, la pedeapsa de 8 (opt) ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor comis asupra unui membru de familie , faptă din data de 26.03.2019. Aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor…, pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale. Deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestării preventive, de la 27.03.2019 la zi. Menţine starea de arest preventiv a inculpatului Bezerghianu Constantin Cristi. Pronunţată în şedinţă publică azi, 15.02.2021”, conform portalului instanţelor de judecată.

Sentinţa dată de Tribunalul Prahova nu este definitivă. Până la această oră, procurorii nu au atacat sentinţa la instanţa superioară.

Vă recomandăm şi:

Revoltă în comuna unde tatăl a doi copii a fost omorât în bătaie. Suspectul crimei a fost lăsat liber de judecători VIDEO

Un muncitor din Sri Lanka, omorât la un abator din Prahova. Criminalul este şi el rănit

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite