Bărbat din Prahova, reţinut pentru că a călcat intenţionat cu maşina un câine

0
Publicat:

Un bărbat din judeţul Prahova a fost reţinut de poliţişti, sub acuzaţia de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, pentru că a lovit intenţionat cu autoturismul un câine.

Mașină a Poliției SURSA Arhivă
Mașină a Poliției SURSA Arhivă

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Prahova au reţinut un bărbat de 45 de ani, din Urlaţi, bănuit de comiterea infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept”, anunţă reprezentanţii Poliţiei Prahova.

Dosarul în acest caz a fost deschis după ce, marţi, 13 februarie 2024, o persoană a reclamat la Poliţie că un şofer a ucis un câine, în timp ce se deplasa cu un autovehicul în comuna Dumbrava.

„În baza sesizării, au fost efectuate verificări în vederea stabilirii situaţiei de fapt, bărbatul în cauză fiind identificat şi depistat la scurt timp de poliţişti, iar ulterior condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii. Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore”, precizează sursa citată.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept.

Bărbat condamnat la închisoare pentru uciderea unui câine. A primit doi ani și patru luni

Un bărbat din comuna dâmbovițeană Cobia a primit doi ani și patru luni de închisoare, cu executare, pentru uciderea unui câine, potrivit IPJ Dâmbovița. Pedeapsa a fost dată în urmă cu doi ani.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, emis de Judecătoria Găești, pe numele unui bărbat de 42 de ani, din Cobia. Cel în cauză a fost condamnat la executarea a doi ani și patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție fără drept, faptă prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Mărgineni.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite