Bărbat condamnat la închisoare pentru uciderea unui câine. A primit doi ani și patru luni

0
0

Un bărbat din comuna dâmbovițeană Cobia a primit doi ani și patru luni de închisoare, cu executare, pentru uciderea unui câine, potrivit IPJ Dâmbovița.

FOTO Penitenciarul Mărgineni
FOTO Penitenciarul Mărgineni

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, emis de Judecătoria Găești, pe numele unui bărbat de 42 de ani, din Cobia. Cel în cauză a fost condamnat la executarea a doi ani și patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție fără drept, faptă prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Mărgineni.

Animal bătut cu bestialitate în Șotânga

Scene barbare s-au petrecut și în localitatea dâmbovițeană Șotânga, acolo unde doi indivizi au bătut până la leșin un biet câine. Totul a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Câinele aflat în agonie a fost preluat de o ambulanță veterinară trimisă de o clinică veterinară din București, la solicitarea Asociației pentru Protecția Animalelor Kola Kariola.

„Am încredere în polițiștii de la IPJ Dâmbovița, care s-au implicat exemplar intr-un caz similar, uriașul Khan! Cânele agonizează și ambulanța de la VET 4 LIFE - Clinica Veterinara este deja pe drum. Speram ca pentru câine sa se mai poată face ceva. Cei din imagini se numesc Beni și Bebe și speram ca în scurt timp să-i vedem încătușați de Politia Dâmbovița. Vă rugam un număr cât mai mare de sesizări către IPJ Dâmbovița”, au transmis, pe Facebook, reprezentanții Asociației pentru Protecția Animalelor Kola Kariola. 

Kola Kariola este o organizație non-profit, având ca scop ajutorarea animalelor fără stăpân din România. Începând cu luna aprilie a anului 2014, odată cu înființarea primului adăpost în Fundulea și continuând cu construirea unui adăpost mai mare și cu condiții mult mai bune în Belciugatele, Kola Kariola a adăpostit, a îngrijit și a dat spre adopție peste 400 de câini.

Poliția i-a identificat pe cei doi agresori și le-a făcut dosare penale. SURSA Facebook / Jonny
Poliția i-a identificat pe cei doi agresori și le-a făcut dosare penale. SURSA Facebook / Jonny

Reacția Poliției Dâmbovița

Oamenii legii au anunțat atunci, printr-un comunicat, că s-au sesizat din oficiu despre cele întâmplate. I-a identificat deja pe cei doi derbedei, iar pe numele lor au deschis un dosar penal și sunt acuzați de rele tratamente asupra animalelor.

„Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la apariția în mediul online a unor imagini în care un exemplar canin ar fi fost lovit. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat trei bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 55 de ani, din Șotânga, care, la data de 19 noiembrie a.c., ar fi lovit un câine. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, faptă prevăzută de art. 25 din Legea nr. 205/2004 privind Protecția Animalelor”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Între timp, iubitorii de animale au transmis că animalul se află în stare critică, find internat într-o clinică din București.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri