Autorul unei crime, plasat în arest la domiciliu de Tribunalul Prahova. Omul şi-a omorât în bătaie partenerul de băutură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crima a avut loc în comuna prahoveană Berceni FOTO Arhivă
Crima a avut loc în comuna prahoveană Berceni FOTO Arhivă

Un prahovean în vârstă de 33 de ani, acuzat că a omorât în bătaie un amic cu care băuse până la momentul conflictului, a fost plasat în arest la domiciliu de către un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova.

 Procurorii au făcut apel la instanţa superioară pentru o măsură mai aspră, respectiv arestul preventiv pentru 30 de zile.

Conflictul dintre cei doi bărbaţi a avut loc în data de 29 august, în faţa unui bar din comuna prahoveană Berceni. Cei doi au băut împreună, iar de la prea mult alcool s-au luat la ceartă, care a degenerat într-o încăierare. Unul dintre bărbaţi, îmbrâncit cel mai probabil, a căzut pe asfalt şi a rămas nemişcat în faţa barului.

”La data de 29 august a.c., în jurul orei 21:15, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărescă, au fost sesizaţi despre faptul că, în faţa unei societăţi comerciale situate pe raza comunei Berceni, se află un bărbat căzut, posibil agresat.

Politistii sosiţi la faţa locului au constatat faptul că barbatul în cauză ar fi fost victima unei agresiuni, acesta fiind lovit de catre un alt bărbat, în urma unui conflict spontan, produs pe fondul consumului de alcool si a unor discuţii purtate în contradictoriu”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Poliţiei Prahova.

Persoana vătămată a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, arată sursa citată, doar că bărbatul a murit pe patul de spital.

Agresorul a fost reţinut de poliţie, sub acuzaţiile de lovituri cauzatoare de moarte.

Cauza a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, instituţie competentă să facă ancheta îna stfel de situaţii.

Marţi, 31 august, Nicu Claudiu Ionescu a fost prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, dar instanţa a respins solicitarea Parchetului.

Soluţia pe scurt:

”În baza art. 227 alin.1 Cod proc. penală, respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova privind luarea măsurii arestării preventive a inculpatului IONESCU CLAUDIU-NICU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, (…) dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul IONESCU CLAUDIU-NICU, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.08.2021, până la data de 29.09.2021 inclusiv, respectiv începând de la expirarea ordonanţei de reţinere.

 impune inculpatului IONESCU CLAUDIU-NICU obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi.

- pe durata arestului la domiciliu, inculpatul IONESCU CLAUDIU-NICU are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară ori a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii din prezenta cauză, cu membrii familiei victimei, ori cu experţii desemnaţi în cauză, cu excepţia celor care sunt rude sau afini, direct sau indirect, pe nicio cale. (…)”, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite