Văduva ambasadorului grec Kyriakos Amiridis, ucis în 2016, a fost condamnată la 31 de ani de închisoare pentru că a plănuit crima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina în care a fost găsit cadavrul ambasadorului Kyriakos Amiridis FOTO EPA-EFE
Maşina în care a fost găsit cadavrul ambasadorului Kyriakos Amiridis FOTO EPA-EFE

Francoise de Souza Oliveira, văduva ambasadorului grec Kyriakos Amiridis, ucis în 2016 în Brazilia, a fost condamnată la 31 de ani de închisoare pentru că a plănuit crima, informează bbc.com.

În 2016, rămăşiţele carbonizate ale diplomatului au fost găsite într-o maşină incendiată, la Rio de Janeiro.

Soţia ambasadorului, Francoise, avea în perioada respectivă o relaţie extraconjugală cu un poliţist, Sergio Gomes. Ulterior, poliţistul a mărturisit că l-a ucis pe ambasador pentru că iubita sa i-a cerut acest lucru şi a fost condamnat la 22 de ani de închisoare.

Alt bărbat, Eduardo Moreira Tedeschi di Melo, rudă cu Gomes, a fost achitat de acuzaţia de omor, dar deja a ispăşit un an de închisoare pentru că a ajutat la ascunderea cadavrului.

Ambasadorul Kyriakos Amiridis si sotia sa Francoise de Souza FOTO jornalcruzeiro.com

Ambasadorul Kyriakos Amiridis şi soţia sa Francoise de Souza Oliveira FOTO jornalcruzeiro.com

Amiridis, care în momentul în care a fost ucis avea 59 de ani, a fost consul la Rio de Janeiro în perioada 2001-2004, iar în 2016 revenise în Brazilia ca ambasador. El s-a căsătorit cu braziliana Francoise în 2004, iar cei doi au devenit apoi părinţii unei fete.

Înainte de a fi ucis, ambasadorul Amiridis făcuse o deplasare de la Brasilia la Nova Iguacu pentru a petrece sărbătorile de iarnă împreună cu soţia sa şi cu părinţii ei.

Iniţial, Francoise de Souza Oliveira a raportat la poliţie dispariţia soţului său, ea spunând că acesta a părăsit apartamentul în care locuiau fără explicaţii şi a plecat cu o maşină închiriată. A doua zi, maşina a fost găsită incendiată, iar în interior s-a descoperit trupul ambasadorului. Anchetatorii au găsit pete de sânge pe o canapea în apartamentul în care locuiau cei doi, despre care se crede că ar fi locul crimei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite