Un vietnamez a fost înjunghiat în gât de un coleg de muncă, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

O ceartă între doi vietnamezi veniţi la muncă în Sibiu a degenerat, iar unul dintre ei l-a înjunghiat în torace şi gât pe celălalt. Victima a fost transportată la spital în stare gravă, iar agresorul a fost prins la scurt timp după conflict.

„În jurul orei 21:45, într-un imobil din municipiul Sibiu, între doi bărbaţi, ambii în vârstă de 41 de ani, cetăţeni străini cu drept de şedere în România, ar fi izbucnit un conflict spontan în urma căruia unul dintre cei doi bărbaţi l-ar fi înjunghiat pe celălalt în zona gâtului şi a toracelui”, relatează Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, citată de Turnul Sfatului.

Agresorul a fugit din imobil, imediat după scandal, dar a fost depistat la scurt timp de poliţiştii sibieni, pe strada Oituz. Bărbatul a fost condus la Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu în vederea audierii cu privire la cele constatate.

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, a anunţat că în acest caz s-a deschis un dosar penal pentru tentativă de omor. ”A fost dispusă începerea urmăririi penale in rem, efectuarea în continuare a acesteia faţă de persoană şi punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de omor. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale şi din primele cercetări a reieşit că se cunoştea cu agresorul”, a anunţat acesta.

Comunicatul Poliţiei:

„În data de 29.08.2021, orele 22:35 Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost sesizat de către IPJ Sibiu – Serviciul de Investigaţii Criminale, cu privire la împrejurarea că în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 21:30, într-un imobil de pe strada Călugăreni din municipiul Sibiu, a survenit un conflict spontan între două persoane de sex masculin, cetăţeni străini cu drept de şedere în România, în cadrul căruia unul dintre aceştia a fost agresat cu un obiect contondent, prezentând mai multe plăgi înjunghiate la nivelul toracelui, spatelui şi la nivelul gâtului.

A fost dispusă începerea urmăririi penale in rem, efectuarea în continuare a acesteia faţă de persoană şi punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de omor. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale şi din primele cercetări a reieşit că se cunoştea cu agresorul.

La scurt timp organele de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul Ordine Publică l-au depistat pe suspect şi l-au condus la sediul IPJ Sibiu. Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţă, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea inculpatului, cauza urmând să fie înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de politie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul Ordine Publică.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale, precum şi o eventuală punere în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite