Poliţist din Prahova, anchetat pentru 18 fapte de mită. A înscenat traficul de droguri, cu aspirină pisată, plasată într-o maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul este cercetat pentru 18 fapte de mită FOTO Adevărul
Poliţistul este cercetat pentru 18 fapte de mită FOTO Adevărul

Fapte incredibile ale unui poliţist din Prahova care este cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Agentul a mers atât de departe încât a înscenat, cu ajutorul unui complice şi al unei punguţe cu aspirină pisată, traficul de droguri

Poliţistul, împreună cu alţi cinci inculpaţi, au fost trimişi în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în baza unui dosar în care cercetarea penală a fost efectuată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova.

Toate cele şase persoane, printre care se numără şi un minor, sunt cercetate în stare de libertate, poliţistul sub control judiciar, pentru fapte grave precum infracţiuni de luare de mită (18 acte materiale) şi abuz în serviciu, în cazul agentului de poliţie şi dare de mită în cazul celorlalţi.

Potrivit rechizitoriului, în perioada septembrie-decembrie 2015, poliţistul a pretins şi primit de la o altă persoană din dosar, în 9 rânduri, sume de bani, în cuantum de 16.700 lei, cu titlu de împrumut, şi servicii constând în efectuarea de lucrări de racordare la canalizare şi utilităţi edilitare la locuinţa situată în Vălenii de Munte, înscrisă pe numele socrilor săi, în valoare de 20.000 lei. De asemenea, poliţistul a primit, în 7 rânduri, sume de bani în cuantum de 11.400 lei, în scopul neîndeplinirii corespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru a soluţiona o lucrare aflată pe rolul Secţiei 4 de Poliţie Ploieşti, în mod favorabil unui inculpat.

Pe 15 septembrie 2015, poliţistul a aflat despre faptul că un inculpat a comis un accident cu pagube materiale, în timp ce conducea un autoturism fără a avea permis de conducere, şi a părăsit locul accidentului. O a treia persoană l-a convins pe poliţist să pretindă şi să primească de la autorul accidentului suma de 4000 lei pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu se sesiza din oficiu cu privire la comiterea de către sus numit a mai multor infracţiuni la regimul rutier.

O lună mai târziu, poliţistul a oprit în trafic autoturismul în care se afla autorul accidentului şi a percheziţionat, fără drept, maşina în care anterior se plasase un pliculeţ cu aspirină pisată urmând ca, după găsirea acestui plic, să solicite suma de 4000 de euro de la şofer pentru a nu aplica legea, respectiv pentru a nu constata o presupusă faptă de deţinere de droguri. Pentru că şoferul a negat vehement fapta, poliţistul nu a mai pretins suma.

În luna iulie 2016, acelaşi poliţist, având în instrumentare un dosar penal având ca obiect o infracţiune de viol, presupus comisă de S.M.A., i-a pretins inculpatului M.L, tatăl lui S.M.A., prin intermediul inculpaţilor S.G. şi D.G., suma de 3.000 de euro pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu în sensul de a face toate demersurile necesare pentru ca faţă de S.M.A. să nu se ia o nicio măsură preventivă privativă de libertate şi, ulterior, să se dispună clasarea cauzei. În aceeaşi zi, D.G. a primit de la M.L. suma de 13.500 lei (echivalentul în lei al sumei de 3.000 euro), din care 9.000 lei i-a remis inculpatului S.G., pentru a-i remite lucrătorului de politie B.I., restul banilor păstrându-i pentru sine.

Mai puteţi citi

Legături bolnăvicioase în Prahova: Viorel Dosaru, fostul şef al Poliţiei judeţene, informator pentru Sebastian Ghiţă

Vladimir Beliş, preşedintele Societăţii de Medicină Legală, explică rolul testelor ADN în Criminalistică. Cazuri celebre de omor rezolvate în România

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite