Un polițișt de la rutieră a fost momit cu 400 de lei de un șofer vitezoman. Cum a reacționat

0
Publicat:

Prins cu musca pe căciulă, un șofer vitezoman a făcut cea mai proastă mișcare. El circula cu 50 de kilometri la oră peste limita legală și a fost oprit în trafic de un agent de poliție din cadrul Serviciului Rutier Prahova.

Un polițist a refuzat mita unui șofer și a sunat la DGA. FOTO Arhivă
Un polițist a refuzat mita unui șofer și a sunat la DGA. FOTO Arhivă

Șoferul a fost tras pe dreapta de polițistul de la rutieră, iar când acesta s-a apropiat de mașină, bărbatul i-a oferit agentului suma de 400 de lei drept șpagă, pentru a închide ochii la infracțiune.

„Din cercetările efectuate de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a rezultat faptul că agentul de poliție a oprit, pe DN 1B, pe raza localității Bucov, un autoturism al cărui conducător auto depășise cu peste 50 km/h viteza legală aferentă sectorului de drum. În aceste împrejurări, conducătorul auto a oferit agentului de poliție suma de 400 de lei pentru a nu-i fi suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiind refuzat de polițist”, se precizează într-un comunicat al DGA.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Poliţist acuzat de luare de mită, condamnat la închisoare cu executare

În urmă cu șase ani, Dumitru Nicolae Burduja, fost poliţist în cadrul Postului de Poliţie din localitatea Filipeşti de Pădure, a fost condamnat de la închisoare cu executare într-un dosar de corupţie. Burduja a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni. Sentinţa a fost dată de Tribunalul Prahova.

Dumitru Nicolae Burduja a fost trimis în judecată în anul 2015 de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova sub acuzaţiile de luare de mită în formă continută, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Fostul poliţist a fost acuzat că, în perioada în care lucra la Postul de Poliţie din Filipeşti, a cerut mită, de la bani până la produse alimentare sau combustibil pentru a nu aplica amenzi de circulaţie şoferilor care încălcau legea.

Anchetatorii spun că Burduja era cunoscut în localitate pentru felul în care acţiona, în calitate de poliţist. Dacă un şofer era prins că a circulat cu viteză, Burduja îi solicita mici atenţii, porc de Crăciun sau miel de Paşte, pentru a-i aplica o amendă mai mică pentru o infracţiune banală, de regulă lipsa centurii de siguranţă.

Împreună cu Dumitru Burduja a mai fost deferit justiţiei şi colegul său de serviciu, Viorel Tudose care a primit o condamnare de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite