400 de refugiaţi din Ucraina sosesc luni la Ploieşti. Accesul maşinilor va fi blocat în parcarea de la Gara de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de refugiaţi urmează să ajungă la Ploieşti în cursul zilei de luni FOTO Diana Frîncu
Sute de refugiaţi urmează să ajungă la Ploieşti în cursul zilei de luni FOTO Diana Frîncu

Nu mai puţin de 400 de refugiaţi din Ucraina vor ajunge în cursul zilei de luni la Ploieşti, a anunţat Primăria Ploieşti, motiv pentru care va fi restricţionat accesul în parcarea de la Gara de Sud, dar şi în incinta sălii sporturilor Olimpia.

”Primăria Municipiului Ploieşti informează cetăţenii că, în cursul acestei zile, va fi blocat accesul publicului în zona de parcare din faţa Gării de Sud Ploieşti, precum şi accesul sportivilor, în incinta Sălii Sporturilor “Olimpia”. Aceste măsuri au fost dispuse deoarece 400 de refugiaţi din Ucraina vor sosi, luni 7 marite, la Ploieşti”, a anunţat Biroul de Presă al Primăriei Ploieşti.

Refugiaţii vor fi preluaţi de autorităţile locale şi judeţene de la Gara de Sud şi vor fi duse, ulterior, în incinta Sălii “Olimpia”, unde se va realiza triajul acestora, potrivit sursei citate.

Conform hotărârii Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, 160 de ucraineni refugiaţi vor fi cazaţi în căminele Colegiului “Spiru Haret” şi Colegiului Economic “Virgil Madgearu” din oraşul nostru,  20 de persoane vor fi cazate la Hotelul Central Ploieşti şi 68 de refugiaţi din Ucraina vor fi cazaţi în căminele Universităţii “Petrol - Gaze” Ploieşti.

Ceilalţi 152 de refugiaţi vor fi transportaţi, după activitatea de triaj, în localităţile prahovene: Bucov şi Vălenii de Munte.

Precizăm că, prin Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti se va asigura hrană rece tuturor celor 400 de refugiaţi, în Sala “Olimpia”, unde se va realiza triajul, precum şi hrană caldă, zilnic, pentru persoanele care vor fi cazate în căminele din municipiul Ploieşti.

Citeşte şi:

Voluntar de noapte în vama Isaccea. Mărturii cutremurătoare care fac războiul puţin mai uşor de suportat FOTO VIDEO

70 de copii orfani din Ucraina au ajuns vineri dimineaţă în Prahova. Au nevoie urgentă de mâncare, haine şi jucării noi

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri