Mesajul ucrainenilor care aleg să rămână în Kiev: „Nu vă temeţi de Putin. Binele învinge întotdeauna”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Cetăţenii Kievului stau la cozi pentru a-şi procura medicamente şi produse esenţiale. În ciuda tuturor evenimentelor, mulţi oameni rămân în oraş şi transmit tuturor că vor supravieţui invaziei lui Putin.

Mai mulţi cetăţeni ai Kievului spun încrezători că vor supravieţui invaziei Rusiei: oamenii nu ar trebui „să se teamă de Putin pentru că lui însuşi îi este foarte frică”, acesta este mesajul unui cuplu din Kiev, transmite BBC.

Încrederea şi speranţa nu lasă mulţi cetăţeni să-şi părăsească ţara. Iată o mărturie a unei tinere: „Sunt mai speriată pentru rudele mele, pentru familia mea. E greu să ştii că s-ar putea să nu te mai trezeşti mâine, te sperie puţin. Dar cred în Ucraina, cred în poporul ucrainean”. Deşi, prietenii lor au ales să părăsească oraşul, ea împreună cu prietenul ei, au decis să rămână pentru a avea grijă de animalele de companie ale prietenilor.

Tot încrederea şi speranţa îl fac pe un alt tânăr să nu-şi părăsească ţara, indiferent de condiţiile grele pe care le trăieşte: „Mâncarea nu e o problemă, dar nu se găsesc medicamente. Sunt mulţi oameni şi doar un lanţ de farmacii e deschis”.

„Răul poate câştiga o bătălie, dar nu poate câştiga războiul. Niciodată. Binele învinge întotdeauna. Văd că suntem uniţi, că avem sprijin de la Marea Britanie, de la NATO. Nu vă temeţi de Putin. Lui îi este foarte frică acum”, aceasta este declaraţia unui tânăr.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite