VIDEO FOTO Angajaţii Arpechim au blocat o oră drumul naţional ce face legătura cu Autostrada Bucureşti-Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 300 de angajaţi ai Arpechim au protestat pe DN 65 B. FOTO Laurenţiu Ionescu
Peste 300 de angajaţi ai Arpechim au protestat pe DN 65 B. FOTO Laurenţiu Ionescu

Peste 300 de salariaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu protestează, miercuri, pe DN 65 B şi au blocat şoseaua în zona Vămii din Piteşti. La un moment dat, o parte a protestatarilor s-au îmbrâncit cu jandarmii care au intervenit să elibereze drumul.

UPDATE: Cei peste 300 de angajaţi de la Divizia Petrochimică Bradu de lângă Piteşti, aparţinând Oltchim, care au blocat, miercuri DN 65 B, ce face legătura cu autostrada Bucureşti-Piteşti, au deblocat drumul naţional după aproximativ o oră

La faţa locului se află şi reprezentanţii Jandarmeriei Argeş, care încearcă să îi convingă pe oameni să părăsească şoseaua. La un moment dat, o parte a protestatarilor s-au îmbrâncit cu jandarmii, iar la ora transmiterii acestei ştiri reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi poartă negocieri cu salariaţii şi încearcă să-i determine să părăsească şoseaua.

Protestatarii scandeză: „Vrem să muncim!“, „Nu vrem să murim!“, „Nu vrem şomaj!“, „Demisia!“.

Oamenii spun că au recurs la proteste în condiţiile în care în unitate se fac liste pentru disponibilizări.

„Suntem supăraţi deoarece am înţeles că este ultima zi în care se fac listele cu disponibilizări. Vrem locurile noastre de muncă, vrem ca petrochimia să repornească, să ne primim banii, avem restanţe salariale pe trei luni şi nu vrem să fim daţi afară printr-o decizie incorectă, planul de reorganizare al activităţii nefiind aprobat către Adunarea Generală a creditorilor„, a spus unul dintre protestatari.

Protest Arpechim Piteşti

Peste 200 de angajaţi ai combinatului au blocat Drumul Naţional 64, la ieşirea din Râmnicu Vâlcea, şi cer administratorului judiciar şi reprezentanţilor Ministerului Economiei să vină la Vâlcea pentru a le prezenta planul privind unitatea.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite