Universitatea din Piteşti oferă gratuit cazare şi masă pentru 300 de refugiaţi din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căminele Universităţii din Piteşti au început deja să găzduiască refugiaţi FOTO: Universitatea din Piteşti
Căminele Universităţii din Piteşti au început deja să găzduiască refugiaţi FOTO: Universitatea din Piteşti

Universitatea din Piteşti se alătură numeroşilor români care îi ajută pe refugiaţii din Ucraina. Iar gestul Universităţii din Piteşti este unul impresionant, aceasta oferind găzduire pe termen lung pentru sute de refugiaţi.

În România au ajuns deja zeci de mii de refugiaţi din cauza războiului dintre Rusia şi Ucraina. Universitatea din Piteşti s-a înscris încă de vineri 25 februarie pe platforma Guvernului României – „Ucraina, împreună ajutăm mai mult”. 

Iar prima familie de refugiaţi ucraineni a fost deja cazată în căminele Universităţii din Piteşti în seara zilei de duminică 27 februarie, fiind adusă cu o maşină de la graniţa cu Republica Moldova.

„Capacitatea de găzduire a căminelor Universităţii din Piteşti este de 770 de locuri, dintre care sunt ocupate peste 400 de locuri de către studenţi. Noi oferim găzduire şi masă pentru un număr de 300 de refugiaţi din Ucraina. Şi pe mine şi pe colegii mei de la Universitatea din Piteşti ne-a impresionat foarte mult ce se întâmplă în Ucraina şi ne-am decis să ajutăm. Deja sunt mai multe organizaţii care ne-au contactat şi vor să se alăture demersului nostru”, a declarat pentru „Adevărul” Dumitru Chirleşan, rectorul Universităţii din Piteşti.

Ca urmare a războiului din Ucraina, sute de refugiaţi sunt aşteptaţi în judeţul Argeş în această săptămână. 

Vă mai recomandăm şi:

O traducătoare a izbucnit în plâns în timpului discursului susţinut de Zelenski pentru încurajarea poporului ucrainean VIDEO

Soldat ucrainean, despre războiul lui Putin: Ruşii au spus că nu vor lovi blocurile civililor, dar uitaţi-vă în jur!

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite