Soldat ucrainean, despre războiul lui Putin: Ruşii au spus că nu vor lovi blocurile civililor, dar uitaţi-vă în jur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Un soldat ucrainean a declarat pentru CNN că ruşii au spus că nu vor ataca blocurile unde se află civili şi a îndemnat jurnalistul să privească în jurul său. Bombardamentele puternice din weekend au fost precedate de tensiuni crescute în oraşul-port Mykolaiv, unde reporterii CNN au văzut trupele ucrainene trăgând focuri de avertizare şi aruncând la pământ presupuşii sabotori ruşi din maşini.

Oraşul se află într-un golfuleţ dinspre Marea Neagră şi şi-a ridicat podul sâmbătă, un eveniment rar care, potrivit localnicilor, nu s-a întâmplat de ani de zile. Scopul ar fi fost de a tăia o conexiune principală între nordul şi sudul oraşului după ce anumite rapoarte neconfirmate precizau că paraşutişti ruşi au aterizat în cartierele nordice.

Bombardamentele puternice au reverberat în jurul periferiei sâmbătă seara, iar una din explozii a fost îndeajuns de puternică încât să lumineze orizontul.

Un soldat ucrainean a declarat pentru CNN că trupele ucrainiene au reuşit să ţină departe forţele ruse peste noapte, dar nu fără pagube materiale majore. Ferestrele clădirilor rezidenţiale au explodat, bucăţi de dărâmături sunt împrăştiate pe pământ, iar autorităţile au izolat părţile deteriorate ale oraşului cu bandă adezivă.

Distrugerile cauzate Ucrainei de bombardamentele ruse şi convoaiele armate care invadeaza ţara

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite