Punct de informare pentru refugiaţi, la intrare în Galaţi: vor fi în permanenţă vorbitori de limbă ucraineană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: Prefectura Galaţi
Sursa: Prefectura Galaţi

Crucea Roşie a deschis un punct de informare pentru cetăţenii ucraineni, în zona Port Bazinul Nou, la intrarea în oraşul Galaţi. Acolo vor fi în permanenţă voluntari, vorbitori de limbă ucraineană, a transmis Prefectura Galaţi.

La intrare în oraşul Galaţi, în zona Port Bazinul Nou a fost deschis un punct de informare pentru cetăţenii ucraineni.

„Acest punct de informare a fost pus la dispoziţie de Crucea Roşie şi a fost instalat cu ajutorul pompierilor. În centrul de informare vor fi în permanenţă voluntari, vorbitori de limbă ucraineană”, a anunţat Prefectura Galaţi.

Prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Galaţi au intrat până la această dată 2538 cetăţeni ucraineni (1689 prin PTF Galaţi rutier şi 849 prin PTF Oancea), din care cinci persoane au solicitat azil. 

Un număr de 69 persoane au fost cazate la blocul M, iar alte 527 sunt în căminele studenţeşti. Conform datelor furnizate de Universitate, în căminele studenţeşti există o capacitate de cazare de 770 de locuri. 

„Avem cazaţi la acestă ora 527 de refugiaţi în Complexul Studenţesc "Al. I.Cuza" din cadrul Universităţii "Dunarea de Jos" din Galaţi. Sunt într-o dinamică foarte mare, de la o oră la altă vin si pleacă câteva zeci de oameni. 

Nevoi urgente: voluntari (avem 4 zile în care sute de voluntari, au făcut eforturi supraomeneşti, sunt la limita epuizării), pături, perne, aeroterme, detergent rufe(capsule), saci menajeri de capacitate mare, produse de curaţenie, masă caldă”, a anunţat prorectorul UDJ Galaţi, dr. Alexandru Nechifor.

Autorităţile din Galaţi sunt pregătite să deschidă şi alte spaţii de cazare, acestea urmând să fie operaţionalizate atunci când va fi necesar. 

La nivelul judeţului Galaţi a fost constituit un grup de lucru, cu program 24/24, care va funcţiona la nivelul Prefecturii, unde există şiun translator. Toţi cei care vor să ofere sprijin pentru cetăţenii veniţi din Ucraina (masă, cazare, alimente de bază, transport etc.) pot suna la numerele de telefon: 0236/460.055 sau 0790.288.000, sau pot trimite un mail pe adresa umanitar@prefecturagalati.ro.

Vă mai recomandăm: 

Profesoară din Ucraina, fugită din calea războiului: „Am închis casa şi am lăsat tot în mâna Domnului” 

Bloc de locuinţe pentru cazarea refugiaţilor care ajung în Galaţi. Primar: „Ajutăm, suntem solidari!“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite