Un întreg oraş din România a rămas fără apă potabilă pentru a patra oară în ultimii şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii distribuie apă potabilă oamenilor din cisterne FOTO:argesulonline.ro
Pompierii distribuie apă potabilă oamenilor din cisterne FOTO:argesulonline.ro

Oraşul Câmpulung Muscel din Argeş a rămas fără apă potabilă deoarece în cursul nopţii de marţi spre miercuri, 14/15 februarie, a avut loc o mare avarie la una dintre conductele de aducţiune. După cum spun autorităţile, va dura minimum 24 de ore până când oraşul, cu o populaţie de 30.000 de locuitori, va avea din nou apă potabilă.

”A avut loc o avarie serioasă la conducta de aducţiune în zona Voineşti. Tot oraşul a rămas fără apă potabilă. Echipele de intervenţie sunt pe teren. În cel mai fericit caz vom avea apă la robinet în cursul nopţii de 15 spre 16 februarie. Dată fiind situaţia, m-am asigurat că asistenţii sociali vor distribui marţi, 15 februarie, apă persoanelor vulnerabile şi persoanelor cu dizabilităţi”, a declarat pentru ”Adevărul” Elena Lasconi, primarul oraşului Câmpulung Muscel.  

Până la remedierea avariei, cu ajutorul pompierilor va fi distribuită apă în câteva puncte din oraş. Pentru orice lămuriri cetăţenii pot suna la 0248511034.

Este pentru a patra oară din 2015 până în prezent când oraşul Câmpulung Muscel rămâne fără apă potabilă. Iar una dintre cauzele majore ale acestor avarii este vechimea foarte mare a conductelor de apă, de câteva zeci de ani.

În decembrie 2020, o avarie gravă la sistemul de alimentare cu apă potabilă a oraşului Câmpulung Muscel a lăsat oraşul fără apă timp de aproape 24 de ore.

În afară de oraşul Câmpulung Muscel, alimentarea cu apă a fost sistată la vremea respectivă şi în patru comune: Bughea de Jos, Bughea de Sus, Albeştii de Muscel şi Schitu Goleşti.

Şi atunci, pompierii de la ISU Argeş au asigurat furnizarea apei potabile către populaţia afectată, cu ajutorul cisternelor.

În martie 2015, în decurs de o săptămână, oraşul Câmpulung Muscel şi comunele limitrofe au rămas de două ori fără apă potabilă din cauza unor avarii majore.

Vă mai recomandăm şi:

Evul Mediu la Bacău. Locuitorii au rămas din nou fără apă potabilă în urma unei avarii la o conductă de aducţiune

„Dorel“ a lăsat mai multe cartiere din Galaţi fără gaz pentru că a fisurat conducta de alimentare


 

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite