Ultimele cuvinte ale lui Papaiani pentru autorităţile din Argeş: „Tare mi-e teamă că nu o să mai apuc să-mi redobândesc cu acte dreptul de a mă fi născut la Piteşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Papaiani. Foto Facebook/Sebastian-Papaiani-Pagina-Oficiala
Sebastian Papaiani. Foto Facebook/Sebastian-Papaiani-Pagina-Oficiala

Maestrul Sebastian Papaiani s-a stins din viaţă, marţi, la vârsta de 80 de ani, după accidentul vascular cerebral suferit în primăvara acestui an. Actorul a dus un adevărat război cu autorităţile locale din Piteşti. Timp de 20 de ani a luptat în instanţe în mai multe tentative nereuşite de a-şi recupera dreptul asupra casei în care s-a născut.

O dată pe an, în septembrie, autorităţile din Argeş îşi aminteau că pe maestrul Sebastian Papaiani l-au făcut cetăţean de onoare al judeţului şi-l chemau să defileze cu el la ”Ziua Fiilor şi Fiicelor Argeşului şi Muscelului”. Anul acesta, actorul a refuzat invitaţia Consiliului Judeţean Argeş, explicând că sănătatea nu-i permite să participe la eveniment.

"În ultimul timp, am început să am dubii asupra originii mele argeşene"

Maestrul le-a bătut obrazul autorităţilor judeţene şi locale, după ce a fost pus în posesie cu un teren care aparţinea, de drept, altor proprietari şi pe care maestrul l-a pierdut în instanţă, fără ca ulterior municipalitatea piteşteană să îndrepte eroarea.

 „Vă mulţumesc pentru invitaţia dumneavoastră, care vine să confirme ceea ce gândeam şi eu, adică faptul că sunt un fiu al Argeşului. Spun asta, deoarece, în ultimul timp, am început să am dubii asupra originii mele argeşene. Concret, în 2009, după 20 de ani de procese, am reuşit să redobândesc dreptul de proprietate asupra casei în care m-am născut, situată în Piteşti, strada Crinului, nr.30. Conform legii, deoarece nu s-a mai putut restitui în natură, în acelaşi an am depus dosarul cu nr.19757 la ANRP în 2009, iar în 2015, fiindcă nu am primit niciun răspuns, am revenit cu dosarul 82617, dar tare mi-e teamă că nu o să mai apuc ziua în care să-mi redobândesc cu acte dreptul de mă fi născut la Piteşti",  le-a răspuns, în august, actorul, pe pagina sa oficială de Facebook.

Şi-ar fi dorit si fie piteştean ""cu acte"

A fost o ultimă tentativă - nereuşită şi de această dată - de a atrage atenţia asupra încălcării grave a unui drept ce i s-a cuvenit prin lege: acela de a-şi recupera, în echivalent, averea pe care comuniştii i-au confiscat-o abuziv.

"Aş aprecia implicarea dvs. în rezolvarea problemei mele legate de origini şi vă promit ca anul viitor, să reuşesc să-mi depăşesc problemele de sănătate şi să particip la evenimentul organizat de dvs. în calitate de piteştean <<cu acte>>. În rest, vă doresc dumneavoastră şi piteştenilor mei multă sănătate, lumină în suflet şi să aveţi grijă de <cetăţenii de onoare>> cât timp mai sunt în viaţă. Cu respect, Sebastian Papaiani - cetăţean de onoare al Argeşului”, le-a transmis maestrul autorităţilor judeţului Argeş.

Maestrul Papaiani a fost titular în două dosare de despăgubire înregistrate la Secretariatul Comisiei Naţionale pentru Compensarea Imobilelor din cadrul ANRP, unul constituit în baza legilor fondului funciar, celălalt constituit în baza Legii nr. 10/2001. Dacă în cazul unui dintre ele a fost emisă o decizie de compensare prin puncte, celălalt dosar, constituit în baza Legii nr. 10/2001 (dosarul nr. 49773/CC), nici măcar nu a fost repartizat unui consilier spre analiză.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite